Zapečené koleno a pečená švábka na masti (fotorecept)
Autor receptu: egreska
Postup- Koleno uvaríme do mäkka s bobk.listom,korením a cibulou.Nakrájame.Môžete použit čerstve ale aj údené.
- Na marinadu zmiešame v mise kečup,gril.korenie,rascu a papriku.Pridáme koleno a premiešame.Nakrájanú cibulu a cesnak opražíme na oleji do mäkka.
- Mäsko premiešame s udusenou cibulou .
- Preložíme na pekáč,zalejeme pivkom alebo vývarom a dáme zapiecť.
- Celé menšie zemiaky obvaríme vo vode asi 5-10 minut.Zlejeme a v hrnci posolíme ,pridáme rozmarín,sol,rascu a trošku hr.muky .Potrasieme aby sa zemiaky obalili.Do pekáča dame masť a necháme v rúre dobre rozpáliť,do horúcej masti vsypeme zemiaky a pečieme na 200 st do zlatista.
- Ak budete zemiaky krájat, tak je dobré ,aby mali čo najviac plochých strán, aby sa dobre upiekli a boli zvonku chrumkavé a vo vnútri mäkké.
- Podávame s nakladaným kapustovým šalátom.
|