Zapečené koleno a pečená švábka na masti (fotorecept)

Autor receptu: egreska

Suroviny

Postup

  1. Koleno uvaríme do mäkka s bobk.listom,korením a cibulou.Nakrájame.Môžete použit čerstve ale aj údené.
  2. Na marinadu zmiešame v mise kečup,gril.korenie,rascu a papriku.Pridáme koleno a premiešame.Nakrájanú cibulu a cesnak opražíme na oleji do mäkka.
  3. Mäsko premiešame s udusenou cibulou .
  4. Preložíme na pekáč,zalejeme pivkom alebo vývarom a dáme zapiecť.
  5. Celé menšie zemiaky obvaríme vo vode asi 5-10 minut.Zlejeme a v hrnci posolíme ,pridáme rozmarín,sol,rascu a trošku hr.muky .Potrasieme aby sa zemiaky obalili.Do pekáča dame masť a necháme v rúre dobre rozpáliť,do horúcej masti vsypeme zemiaky a pečieme na 200 st do zlatista.
  6. Ak budete zemiaky krájat, tak je dobré ,aby mali čo najviac plochých strán, aby sa dobre upiekli a boli zvonku chrumkavé a vo vnútri mäkké.
  7. Podávame s nakladaným kapustovým šalátom.