Bravčové karé

Zapečené karé so smotanou a horčicou (fotorecept)

Autor receptu: kimlo

Jednoduché a chutné jedlo, ktoré si obľúbite.

4
porcie
90 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Karé nakrájame na rezne. Ja som mal akurát kúsok, z ktorého vyšli 4 ks.
  2. Rezne naklepeme, osolíme a okoreníme. Okraje narežeme, aby sa pri opekaní mäso neskrútilo.
  3. Cibuľu očistíme a nakrájame na polmesiace. Orestujeme na rozpálenom oleji a vložíme na dno vhodného pekáča alebo zapekacej nádoby.
  4. Na oleji po cibuli opražíme mäso do hneda.
  5. Mäso preložíme do pekáča na cibuľu.
  6. Výpek zalejeme trochou vody a prevaríme.
  7. V miske rozmiešame smotanu s horčicou a pridáme snietky tymianu.
  8. Šťavu z mäsa nalejeme na rezne v pekáči...
  9. ... zalejeme zmesou smotany a horčice.
  10. Prikryjeme a dáme piecť na 90 minút do vyhriatej rúry na 180 °C. Asi 15 minút pred dopečením odokryjeme a zapečieme do ružova. Takmer všetka tekutina vsiakla do mäsa a vytvorila sa hustejšia omáčka.
  11. Podávame s ľubovoľnou prílohou, ja som zvolil zemiakové hranolky, zeleninovú oblohu a tatársku omáčku.