Zapečené bravčové údené koleno na pive a mede

Autor receptu: zelovoc

Kedze s kuchynskou vahou a odmerkami niesom kamarat varim od oka. Vcera som dostal za ulohu dochutit udene a predvarene koleno, pozrel som co bolo k dispozicii a tak som vytvoril velmi dobru "omacku".

5
porcií
20 minút
príprava
180 minút
na 233 °C

Suroviny

Postup

  1. Udene koleno prevarime v neochutenej vode (hodinu az dve) V miske rozmiesame olej, pivo, med, papriku, peper a rozdrveny cesnak. Rozmiesame do konzistentnej hmoty.
  2. Na pekac polozime predvarene vyudene kusy kolena (lepsie su kusy ako celok), polejeme to nasou krasnou a vonavou omackou. Vsetkou, netreba setrit na neskor. Nasledne pridame susene paradajky (podla chuti), moze ist aj cela flasa a asi polovicu oleja z flasky vylejeme na kolena. Ale moze ist vsetko :)
  3. Prikryjeme alobalom a vlozime do pece aby sa to krasne upieklo. Kedze je to uz predvarene koleno, staci max. hodinka a poslednych par minut pecieme bez alobalu. Na konci by sme mali dostat krasne upecene kolienko s dostatkom nasej stavy. Nakrajame na marne kusky (asi centimeter+ hrube), nalozime na tanier a polejeme stavou z pekaca. K tomu podavame uz spomenute susene paradajky z pekaca a zavarane feferonky.