Zapečené bravčové mäso

Zapečené bravčové stehno na smotane s provensalskými bylinkami

Autor receptu: jeromay

Nevedela som, čo v nedeľu na obed, tak som trošku improvizovala. Vyskúšajte, bude vám chutiť. :)

25 minút
príprava
60 minút
na 180 °C

Postup

  1. Mäso nakrájame na plátky, osolíme, okoreníme a mierne vyklepeme.
  2. Obalíme ich v strúhanke a na rozohriatom oleji na panvici sprudka opečieme z oboch strán.
  3. Parmezán a údený syr postrúhame do misky a premiešame.
  4. Opečené mäso ukladáme na pekáč vedľa seba s tým, že na každé mäso dáme postrúhaný syr.
  5. V miske zmiešame kyslú smotanu, smotanu na šľahanie a vajcia. Podľa chuti pridáme soľ, worcesterskú omáčku, vegetu a provensalské bylinky. Nakoniec pridáme rozpučený cesnak, premiešame a zmes vylejeme na mäso so syrom.
  6. Pekáč zakryjeme vrchnákom, alebo kto nemá, tak alobalom a pečieme vo vyhriatej rúre na 180 °C cca 35 minút. Potom odokryjeme a pečieme do zlatista ešte cca 15 minút. Ako príloha sa najviac hodí ryža a hranolky. Prajem dobrú chuť. :)