Bravčové mäso

Zapečené bravčové so šunkou a syrom (fotorecept)

Autor receptu: svetlusb

Toto jedlo som si v podstate vymyslela sama, nie je tam nič ťažké, len som kombinovala. Niekedy už naozaj neviem čo uvariť aby som sa neopakovala, tak ma napadlo niečo takéto. Dúfam, že sa vám bude jedlo páčiť.

100 minút
príprava

Postup

  1. Bravčové mäso si narežeme na rezne (ja som použila karé), osolíme, okoreníme, posypeme rascou a naklepeme. Obalíme v hladkej múke a prudko pražíme na bravčovej masti. Popri tom si pripravíme zmes a to tak, že kyslú smotanu vymiešame so syrokrémom, horčicou a granulovaným cesnakom.
  2. Keď je mäso hotové, na výpeku upražíme nakrájanú cibuľu a cesnak. Všetko vylejeme na plech a naukladáme na to mäso. Lyžicou dávame na každý kúsok zmes po celom mäsku. Navrch dáme plátok šunky a zmes, čo ostala si vymiešame s vodou a tým to všetko ešte podlejeme a zakryjeme alobalom. Trúbu si predhrejeme na cca 190 stupňov a šup s mäsom do trúby.
  3. Pečieme asi 35 - 40 minút. Potom plech vyberieme a všetko ešte poriadne pomkryjeme strúhaným syrom. Trúbu dáme na 210 stupňov a bez alobalu dáme ešte poriadne zapiect na cca 7 - 8 minút. A hotovo! Podávame so zemiakovou kašou, poprípade opekanými zemiakmi alebo ryžou. Ja som zvolila zemiakovú kašu.
  4. Zemiaky si očistíme, umyjeme a nakrájané na kocky si ich dáme variť do vody. Keď sú rozvarené scedíme ich, ohrejeme si mlieko, pridáme maslo, soľ a všetko spolu rozmixujeme do hladka. Dobrú chuť!