Zapečená tekvica s bryndzou a Niva syrom (fotorecept)
Autor receptu: zabiatko66
Výborný receptík, kto má rád tekvičku a syr.
4 porcie |
20 minút príprava |
25 minút na 180-200 °C |
Postup
- Tekvicu očistíme, nakrájame na plátky hrubé asi 1 centimeter. Jadierka vyberieme.
Obalíme v hladkej múke a opečieme z každej strany na oleji.
Bryndzu, vajcia, mlieko, petržlenovú vňať, syrokrém, čierne korenie, spolu všetko vymiešame na jemnú kašu
- Zapekaciu misu vymastíme a vložime polovicu opečenej tekvice. Osolíme, okoreníme. Zalejeme polovicou vymiešanej masy. Uložíme druhú časť opečenej tekvice. Znovu osolíme, okoreníme a poukladáme nakrájany syr Niva na malé kocočky a zalejeme zvyšnou zmesou. Vložíme do vyhriatej rúry a zapečieme.
- Ako prílohu nemusíme podávať nič. Jedlo je veľmi chutné a sýte.
Dobrú chuť!