Zapečená tekvica s bryndzou a Niva syrom (fotorecept)

Autor receptu: zabiatko66

Výborný receptík, kto má rád tekvičku a syr.

4
porcie
20 minút
príprava
25 minút
na 180-200 °C

Postup

  1. Tekvicu očistíme, nakrájame na plátky hrubé asi 1 centimeter. Jadierka vyberieme. Obalíme v hladkej múke a opečieme z každej strany na oleji. Bryndzu, vajcia, mlieko, petržlenovú vňať, syrokrém, čierne korenie, spolu všetko vymiešame na jemnú kašu
  2. Zapekaciu misu vymastíme a vložime polovicu opečenej tekvice. Osolíme, okoreníme. Zalejeme polovicou vymiešanej masy. Uložíme druhú časť opečenej tekvice. Znovu osolíme, okoreníme a poukladáme nakrájany syr Niva na malé kocočky a zalejeme zvyšnou zmesou. Vložíme do vyhriatej rúry a zapečieme.
  3. Ako prílohu nemusíme podávať nič. Jedlo je veľmi chutné a sýte. Dobrú chuť!