Zapečená paradajková kapusta s mletým mäsom (fotorecept)

Autor receptu: cesminaz

Vyborná kombinácia čerstvej kapusty a mäsa :-)

Suroviny

Postup

  1. Potrebujeme mensiu hlavkovu kapustu cca 1 - 1,5 kilovu. Dalej 2 cibule, 5 - 6 velkych strúčikov cesnaku a cca 700 g mleteho mäsa. Kapustu si nakrajame na rezance a cibulu a cesnak na mensie kocky..
  2. Na oleji zosklovatime trocha osolenu cibulu a cesnak. Pridame 2 kopcovite PL salçe a 1 kopcovitu PL paprikovej salçe. Cele to par minutiek nechame spolu poškvrcat/opiect. Potom pridame mlete mäso, osolime ,dame cierne korenie podla chuti a premiesame. Cele to cca.15 minut spolu dusime..
  3. Napokon pridame kapustu a premiesame. Dobre osolime, lebo kapusta popije a zakryte dusime, kym nam kapusta celkom nezvädne. Ked nam kapusta uz celkom zvädla, podlejeme to cele cca 750 ml vodou. Nema tam byt primalo, ale ani privela vody. Pridame este 2 PL paradajkovej salçe a takto varime, kym bude kapusta polomäkka..
  4. Kym sa kapusta vari, si pripravime syry. Ja tu mam goudu, ale kludne mozte dat aj iny oblubeny syr. Dalej potrebujeme 1 koliesko tureckeho kravskeho syra, to je cca180 - 200 g. Ked tieto 2 syry zmiesate, tak vam po zapečeni a vychladnuti syr nestvrdne na gumu :-) Pridavam aj fotku paradajkovej a paprikovej salçe, co som pouzila ja..
  5. Ja tu mam 2 sklene misy, ale mozte dat aj na jeden väčši plech. Nie je dobre, ked to date do nejakeho hlbokeho pekača. Bude to prilis vysoke a ani to nebude tak dobre vyzerat :-) Sklene misy som vytrela olejom a rozdelila do nich rovnako mäsovu kapustu. Zarovnala a na 1 som nasypala oregano. Takto som dala obe misy do rury, ktoru som uz dopredu rozohriala na 200 °C. Odkedy kapusta začne v mise bublať/piect sa, odvtedy počitame 15minut..
  6. O 15 minut misy vyberieme a posypeme vrch uz zmiešanym syrom. Nakoniec pokladieme nan kusky masla. Tu misu, co bola s oreganom, som znova na vrchu syra posypala oreganom. A cele dame znova do rury a nechame aj so syrom este zapiect. To je cca.15 minut..
  7. Uz hotova zapečena kapusta :-) Vonia naozaj vynikajuco ;-P
  8. Jedlo je vyborne :-) Štavu ma presne dost, nie je dobre, ked jej je privela. Vyborne sa hodi k tomu chleba alebo ine pečivo. Velmi chutne je to aj so zemiakmi na petrušky alebo s ryžou :-) Dobru chuť ;-P