Zapečená cuketa fotorecept

babi - fotkababi, 30. júla 2010
Zapečená cuketa (fotorecept)
Foto: babi

viem že receptov na zapečené cukety je veľa, ale ponúkam vám ten môj lebo je vhodný aj pri chudnutí.

20 minút
príprava
20 minút
na 180 °C

Suroviny

3  ks
2-3  ks
1  ks
10-15  dkg
2  ks
10-15  dkg
podľa potreby




Postup

  1. 1

    Cukety ošúpeme ,po dľžke rozrežeme na polovičku a vyberieme semiačka. Štyry polovičky dáme na menší plech a posypeme korením na zeleninu.

    Zapečená cuketa (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    na oleji opražíme nakrájanú cibuľku, pridáme červenú papriku a chvíľku podusíme. 1-2 min.

    Zapečená cuketa (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    1 cuketu / teda dve polovičky/ na drobno pokrájame a pridáme k cibuľke a paprike a tiež podusíme / nemusí byť uplne mäkká, lebo sa to bude ešte piecť/ pridáme nakrájanú šunku a 1 tavený syr. Ochutíme vegetou a korením na zeleninu.

    Zapečená cuketa (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Touto zmesou naplníme polovičky cuket

    Zapečená cuketa (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    posypeme strúhaným syrom asi polovičkou množstva

    Zapečená cuketa (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    podlejeme trochou vody a necháme zapiecť. Plnku ktorá nám ostala rozriedime trochou vody a prevaríme. Pridáme tavený syr a strúhaný syr ktoré nám ostali, necháme rozpustiť a podľa potreby zahustíme maizénou rozmiešanou s studenej vode.Podávame z petržlenovými zemiakmi

    Zapečená cuketa (fotorecept) - obrázok 6

Diskusia k receptu

celka
Cuketa je pěkně barevná a určitě aj chutná. Vkládám do KK.
babav
Pekny ,zdravy recept,krasne nafoteny!
klaura
už je tam ... v KK ... pekný recept ... díky ... :)
michsamant
super dobrota, krasne fotky a mne sa pacia aj taketo taniere....biele s modrym-cibulaky sa im tusim hovori; aj @babav ma taky jeden pekny, na ktorom foti kolace :)
coldbery
Pekné na vzhľad...určite mňam..a pekne nafotené...robila som cuketu,ale zďaleka nevyzerala tak pekne ako tvoja... :-)))
marikafil
juj, práve hľadám, čo by som urobila z cukiet - vyzerá to ohromne, ale nemám tavený syr a do obchodu sa mi nechce, takže až nabudúce:-) dnes budú cukety podusené so šampiňónmi, paradajkami a oregánom - posypané opraženou strúhankou. ale ukladám:-)
larisamihalik
Tento rok sa ciketám darilo, všade ich je plno: na trhoch a v Kauflande za babku, tak som ich včera nakúpila veľa, teraz som ju urobila na spôsob tekvicového prívarku, nové zemiačiky a vajíčko, ďalšiu som nakrájala na kolieska, obalila a práve vysmážam, ale ako poznám svoje deti, zajtra budem musieť variť znovu, aj keď idem urobiť tú Vašu plnenú, diky za recept
kavicka
Z cukety robievam rozne recepty ale toto este nemam,vdaka za recept ,vyzera lakavo aj chutne. Ukladam do KK. Idem vyskusat ,pokial mam este cuketu :-)
hamana
Zaujimavý recept ,robievam plnené cukety ale tento ma oslovil a skusim už dnes.
hortenzia51
zrovná som hľadala recept na cuketu,keďže máme toho roku viac ako inokedy, tak by som skúsila niečo iné ako varím ja,ale aj toto je vinikájuce..
zienkadomaca
kedze mame na zahrade male cuketovo, urobim okamzite, krasny receptik, pekne nafotene. z cukiet sme robili polievocku, super, receptik poslem, jednoduche, uvarime cuketu zo zemiakmi, pridame vyvar, vegetu, cierne korenie, potom to rozmixujeme, zaprasime mukou a pridame trosku smotany, ozdobime petrzelovou vnatkou.
vlcko67
dovolil som si podusiť s cibuľkou trochu šampiónov!!výborné! Ďakujem za recept!
riska
Ďakujem za skvelý recept, cuketa nám chutila
turistka
@Babi , dnes som si zo záhrady priniesla cukety, také akurát a kým som varila sirup, tak mi prišiel pod ruku Tvoj recept, vyzerá veľmi fajn, tak si urobím taký fajn obed a recept si zakladám do KK.
turistka
@Babi , zajtra budem robiť Tvoj recept, no nemám doma korenie na grilovanú zeleninu, mám korenie na šašlik, tak uvidím, čo to spraví. Dám do mikrovlnky- vyskúšam a potom Ti napíšem,
turistka
@Babi , už som si zajedla, je to vynikajúce, včerá som Ti napísala, že jedlo budem robiť v mikrovlnke, načasovala som na 10 minút, je to akurát a potom som ešte nechala asi 5 minút odstáť dnu v mikrovlnke, tak ako doporučujú. Zemiaky som pokrájala na kocky a posypala korením na zemiaky a obsypala pred pečením okolo naplnenej cukety, všetko sa robilo naraz. Určite recept raz urobím i v elrúre. Ďakujem za poskytnutý recept vo Vareche, jedlo je naozaj chutné. ...mňam...
babi
@turistka teším sa, že ti recept chutil. Tvoja inovácia robenia v mikrovlnke je zaujímavá. Ja sa snažím príprave jedla v mikrovlnke vyhýbať, a používam ju prevažne len na zohrievanie, ale nápad je to zaujímavý. Hlavne ,že ti chutilo..............
miona7
Vynikající recept! Pro ty, kdo potřebují přeci jen trošku "masa" k obědu, tak stačí do náplně přidat kousek nakrájené klobásky. Ale i bez ní je to výtečné! Jeden z mála nových receptů, který nezapadne v propadlišti "uvařeno pouze jednou" :-)
aarkansas
Tento recept som skusil a slova chvaly ktore som pocul dokonca aj od deti , ktore cuketu moc nemusia nemali konca , par krat sa ma dokonca pytali , kedy budem opat varit tu vybornu cuketu . Fakt vynikajuce jedlo ,odporucam kazdemu.
ivka29
robila som ju minulý týždeň a cez víkend budem zase, je vynikajúca :) namiesto zemiakov sme mali mrkvový šalát
babi
ivka 29 teším sa že ti chutilo , je to také ľahké letné jedlo . Mrkvový šalát je výborný mám ho rada , je to zaujímavý nápad.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia