Zámocké srnčie medailónky fotorecept

uschi - fotkauschi, 15. marca 2011
Zámocké srnčie medailónky (fotorecept)
Foto: uschi

Úplne jednoduchý, ale vynikajúci recept. Robila som prvý krát, ale už ho mám vo svojich obľúbených receptoch.

6
porcií
20 minút
príprava
90 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 kg
1 hrnček
4 PL
2 PL
1
300 g čerstvé /šampiňóny/
100-150 ml
pár  kvapiek




Postup

  1. 1

    Mäso opláchneme, osušíme, odblaníme a nakrájame na medailónky. Jemne ich naklepeme, osolíme, okoreníme a obalíme v múke.

    Zámocké srnčie medailónky (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Olej rozpálime a plátky mäsa prudko opražíme z oboch strán.

    Zámocké srnčie medailónky (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Vyberieme ich a do výpeku pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu, krátko ju opražíme, potom pridáme maslo a nakoniec aj na plátky nakrájané huby.

    Zámocké srnčie medailónky (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Huby orestujeme, do panvice vrátime mäso a udusíme domäkka. Podľa potreby podlievame vývarom alebo vodou.

    Zámocké srnčie medailónky (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Krátko pred koncom prilejeme smotanu, dochutíme soľou, korením a citrónovou šťavou. Chvíľku povaríme a môžeme podávať.

    Zámocké srnčie medailónky (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Podávame so zemiakmi, ryžou alebo aj s knedľou.

Diskusia k receptu

laurisia
Presne takto som to robila z bravčového karé a tiež to bolo fajn. Jedine som nedala cibuľku.
wislander
včera som to robil a pred smotanou som tam dal ešte pár kvapiek portského vína.....je to skvelý recept a môžem len odporúčať :-D




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia