Zamilovaný slaný tunel s prekvapením (fotorecept)

Autor receptu: lyali

Niekto aj slaný koláč rád a aj tento je pečený z lásky láskam, takže srdiečka na ňom. A vnútri tunela (vo forme srnčí chrbát) plnka z bryndze a klobáska :-D Klobáska pre mojich chlapov ako stvorená :-) Moja kamarátka prečítala "vnútri NUTELA (vo forme srnčí chrbát) plnka z bryndze a klobáska"... tak sa teda riadne čudovala, že čo to za plnku :-) Monika B. nabudúce pre Teba aj nutel tunel :-) Zuzka de J. ďakujem, moja múza :-)

15 minút
príprava
35 minút
na 200 °C

Postup

  1. Pripravíme si suroviny.
  2. Lístkové cesto vyvaľkáme (2-3 mm) najlepšie do obdĺžnika, ktorým vystelieme formu srnčí chrbát + aby sme mohli cestom zakryť vrch. A ešte sa mi podarilo ukoristiť z cesta na srdiečka, ktoré som ako prvé vložila do formy (pozn. formu nevymažem, nevysypem)
  3. ...
  4. Pripravíme si plnku. Bryndzu zmiešame s celými vajíčkami. Pridala som aj redkvičku postrúhanú najemno (pozn. vytlačila som z nej šťavu) a jarnú cibuľku nakrájanú najemno.
  5. ...
  6. Z klobáskovej zmesi som si urobila valček potrebnej veľkosti a obalila špenátovými listami (pozn. odporúčam viac vrstiev pre krajší efekt :-) ).
  7. Polovičkou plnky naplníme budúci tunel, vložíme doňho klobáskový valček obalený špenátom a prikryjeme zvyšnou plnkou.
  8. ...
  9. Plnku zakryjeme tými previsnutými okrajmi (pozn. z jednej strany som zakryla celý povrch a z druhej strany som prekryla pre istotu asi do polovičky a cesto obstrihávam pekne krásne nožničkami).
  10. A upečieme (pozn. piekla som 35 min na 200C - ale keď sa mi zdalo, že chytá už viac ako zlatistú farbu, prikryla som alobalom).
  11. Po upečení som hneď vybrala z formy a nechala vychladnúť.