Zamilované horúce maliny fotorecept

eviana - fotkaeviana, 9. februára 2014
Zamilované horúce maliny (fotorecept)
Foto: eviana

Blíži sa Deň zamilovaných, tak pridávam ako inšpiráciu na jednoduchý, rýchly a nesmierne sexi dezert... keď je chuť veľká a času málo - je Zobraziť celý popisBlíži sa Deň zamilovaných, tak pridávam ako inšpiráciu na jednoduchý, rýchly a nesmierne sexi dezert... keď je chuť veľká a času málo - je ideálny

2
porcie
5 minút
príprava

Suroviny

300 g
1-2 PL
1/2 dl alt.pre nealkoholikov - voda
4 kopčeky
200 ml




Postup

  1. 1

    ...pripravíme si suroviny

    Zamilované horúce maliny (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    ...maliny šupneme do hrnca, zasypeme vanilkovým cukrom

    Zamilované horúce maliny (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    ...zalejeme feldeci (štamperlíkom) buď malinovice či vodky pre dospelákov, alebo pre deti a nealkoholikov čistej pramenistej vody a dáme prevrieť

    Zamilované horúce maliny (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    ...zakiaľ maliny prevrú vyšľaháme si šľahačku. Pre tých pohodlnejších, či lenivejších, alebo ulietanejších je možnosť použiť šľahačku v spreji, ale ja mám radšej poctivo našľahanú a nesladenú :)

    Zamilované horúce maliny (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    ...maliny zovreli - nemiešame ich, aby zostali v celku, maximálne jemne potrasieme hrncom

    Zamilované horúce maliny (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    ...do pohárov, či misiek dáme vrstvu malín - cca 3 kopcom PL - hneď po odstavení z ohňa - veď horúce maliny :)

    Zamilované horúce maliny (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    ...na maliny dáme vanilkovú zmrzlinu - nám sa najviac za roky, čo tento dezert robievam osvedčila práve tá z Lidla, čo je na obrázku, obsahuje dokonca zrniečka pravej vanilky.

    Zamilované horúce maliny (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    ...potom navrstvíme šľahačku a načančáme... 5 minút práce a výsledok fakt božský... vhodné aj pre pánov - po takomto dezerte Vám žiadna neodolá :)

    Zamilované horúce maliny (fotorecept) - obrázok 8

Diskusia k receptu

brambora
predcasny valentin? tie srdiecka si kupila ci "vystrihla" z oblatky? :)
havino
raz som takéto poháre robila a aj už zabudla, len ja som naopak, zmrzlina a na to horúce maliny, poviem pravdu, že topilo sa to rýchlosťou, nie podľa mojich predstáv, takže toto sa mi viac páči, dole horúce a na to zmrzlinu, s malinami super
silvia68
Tak tento recept mi prišiel vhod, Valentína neoslavujeme, ale máme 26 výročie svadby a práve som rozmýšľala čo dobré a sladké si urobíme . Rychlovka a samé dobré veci. Super.
alex37
...mam v mraznicke lesnu zmes, aj stym to bude super...ze by som prekvapila?
janikbj
tento dezert robia aj u nás v hoteli kde pracujem a môžem povedať, že je to už klasika, naozaj veľmi obľúbený. odporúčam všetkým.
tie oblátkové srdiečka,myslím, nie je problém vyrezať vykrajovatkom na medovníky, že? aspoň ja by som to tak určite robila :D
sovicka46
5 ***** sa mi zda na tento maximalne jednoduchy ale genialny dezertik malo :)
sovicka46
5 ***** sa mi zda na tento maximalne jednoduchy ale genialny dezertik malo :)
mariamka
lakavy dezert, ty si dnes na roztrhanie :) inak ta zmrzlina je spica, tiez ju mam najradsej
eviana
@izabella929 , stačí aj do mája na jahody počkať - ak nechceš z mrazeného ovocia robiť, aj s nimi je to super :) Ďakujem :)
eviana
@brambora , príprava na Valentína... je to tak dobré, že si to radi zopakujeme :) Srdiečka som formičkami na pečenie vykrojila ako cesto, len trošku viac námahy to chcelo, jemne pobúchať po formičke :)
eviana
@havino , no je to taká rychlovka, rýchlo spraviť rýchlo zjesť :) Ale je to tak dobré, že sa ani inak nedá :)
eviana
@silvia68 , mám radosť, že Ti môj recept prišiel ako na zavolanie, budem rada ak ho vyskúšaš a dáš mi potom vedieť ako Vám chutilo... A všetko najlepšie k výročiu, veľa horúcej lásky do ďalších rokov ♥
eviana
@alex37 , robila som už aj s lesnou zmesou, môže byť, aj s jahodami je to super... fantázii sa medze nekladú :) Daj potom vedieť ako Vám chutilo :)
eviana
@janikbj , Janielka presne tak som tie srdiečka spravila - vykrajovátkom na koláčiky :) Horúce maliny som už tiež jedla vo viacerých verziách, ja som si ju prispôsobila našim chutiam takto :) Ďakujem za milé slová :)
eviana
@sovicka46 , ďakujem Ti, si milá... ale dôležitejšie ako hviezdičky, ktoré si samozrejme veľmi vážim, sú spätné reakcie tých, ktorí ochutnali a spokojnosť ochutnávačov :)
eviana
@mariamka , no sú také dni, že z kuchyne nevychádzam... v podstate aj keď sem prejdem som vlastne stále ešte v kuchyni, aj keď len vo virtuálnej :)
lyali
No tedaaa, ty uz takto valentinkujes :-) a okrem horucich manin (starka mi vie pripomenut, ze maliny boli pre mna ako deculo vzdy maniny :-) ) vdaka za tip na zmrzlinu a srdieckove oblatky (aj som hutala, ze kde take dostanem a ahaaa, evicka krasne vykrojila :-)) )
elysa
si Ty ale pokušiteľlka, toto doma skúsime...kk+ *****
pusta
@evianka milá moja, dezert rýchly, dobrý, ľahký, len nie som si isttá, či nie je škoda kvalitného dobrého Bourbonu do neho, ja radšej vedľa - k dezertu :DDD
medovnicek
takže teraz slintám ako bernardín, chýba mi len tá malinovica, aby som si mohla túto mňamku pripraviť
eviana
@lyali , teší ma, že Ťa môj maninový dezertík zaujal :) Už keď sa to tak všade teraz srdiečkami hýri, prispela som trošku aj ja :) Ďakujem Ti :)
eviana
@pusta , ďakujem za Tvoje milé slová... ale bourbon som do nich tentokrát nedala, môj chlap berie teraz lieky, takže u nás to bola verzia bez alkoholu :) A keby som tam alkohol mohla dať, tak použijem ovocnú pálenku, ideálne malinovicu... bourbon som ale už veru dávnejšie "prznila" - pridala ho do likéru :)
eviana
@otazka pre vsetkych - teraz mi prebleslo hlavou - milujem jahody, existuje jahodovica? :)
eviana
@medovnicek , pokojne pouzi slivovicu, alebo barackovicu (marhulovicu) ... hocijaký ovocný destilát - v krajnom prípade aj vodka môže byť, ale aj bez alkoholu je to fajné :) Mám radosť, že Ťa zamilované maliny zaujali, ďakujem za pristavenie sa :)
paploska
tak toto je veru riadna lahôdka :-)))) dala by som si.....
paploska
ale našťastie mi kysne cesto na šišky :-), tak až tak neslintám :-)
eviana
@paploska , a vieš aké fajné by boli horúce maliny na šiškách namiesto džemu? :))) Ďakujem Ti za milé slová :)
paploska
eviana inšpiruješ :-) jedny mám v mrazničke, žeby som ich prevarila :-), tak toto leto budem mať ale o pár kíl naviac :-))) no čo, nie?
marianne
.....a zase k tomuto receptu potrebujem leto;-)) lebo maliny mam na chalupe a take obrate s krika a s cervikami su naj,naj....;-) veru oplati sa pockat,vyborne to moze byt
kukulienka71
Maliny milujem!!a pre mňa je najsamlepšia vanilková zmrzlina v červenom obale(Bourbon Vanilla),lepšiu som v živote nejedla...@eviana ,prečo mi to robííííš???????Musela som vybrať jahody z mrazu a teraz čakám,kým sa rozmrazia..maliny už nemám:-(*****
eviana
@marianne , jasne, že najlepšie sú čerstvé, ale službu spravia aj také mrazené... ale po červíkoch som v nich nepátrala :)
eviana
@kukulienka , netreba čakať, kým sa rozmrazia, veď ich dáš prevrieť, to sa poddá... s jahodami je to tiež skvelé, nečakaj, choď do toho :)
sracz
... fascinuje ma {a to doslova} posledná veta v Tvojom rcp na "horúcu lásku", milá @eviana 5*_ová!!! Nie som síce "zástancom" podobných mixov, ale už zo zvedavosti a s očakávaním "pikoš" výsledku Tvojeho kumštu a slov ho v úprave "Iowa love", v piatok pripravím!!! ... ??? -:)))
eviana
@sracz milý, ďakujem za Tvoje usmievavé slová a za dôveru, ktorú do mňa, resp. do tohto dezertu vkladáš, verím, že nesklame... všetko sa dá prispôsobiť vlastným chutiam a predstavám... ale výsledok bude zaručený... budem v očakávaní Tvojich dojmov, prajem krásneho Valentína do Iowy krásne zamilovaným "Sraczovcom" :)
ywett
tak toto by som si hneď dala, to musí byť dobrota:)
lenkapav
tak toto poznam ako heisse liebe, v rakusku je to dost popularny zmrzlinovy pohar. chut je uzasna a neodolatelna :)
sedmoskaredka
Ďakujem za skvelý recept !!! Vyskúšala som v trochu pozmenenej verzii - čo dom dal - a napriek použitiu zavarených malín, vodky a vypusteniu šľahačky sme sa oblizovali až za ušami. Určite budem robiť častejšie, nielen na Valentína.
eviana
@sedmoskaredka , parádne si sa vynašla, mám radosť, že Vám maliny zachutili, ďakujem Ti za super správu :)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia