Zamatové muffiny fotorecept

flavia - fotkaflavia, 3. februára 2014
Zamatové muffiny (fotorecept)
Foto: flavia

V jedenej s tortových relácií ma zaujal korpus Red velvet, ktorý si všetci vyberali. Podľa jedného takého receptu z internetu som pripravila mafiny - Zobraziť celý popisV jedenej s tortových relácií ma zaujal korpus Red velvet, ktorý si všetci vyberali. Podľa jedného takého receptu z internetu som pripravila mafiny - ale bez červeného farbiva. Neváhajte vyskúšať- za pol, hodinu máte na stole výborné kakaové koláčiky chutné aj s ovocím či šľahačkou.

12
porcií
15 minút
príprava
15 minút
na 200 °C

Suroviny

250 g
200 g
2 ks
2 PL
1 čl
1 čl
1 PL
1 bal.
štipka
250 ml




Postup

  1. 1

    V miske najprv zmiešame zmäknuté maslo s cukrom. Pridáme dve celé vajíčka.

    Zamatové muffiny (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    V druhej miske zmiešame múku, soľ a kakao.

    Zamatové muffiny (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Do misky s maslom pridáme polovicu sypkej hmoty a pol šálky acidka. Vymiešame hustejšie cesto. V inej miske potom zmiešame ocot so sódou BB a rýchlo k cestu primiešame, ako nakoniec aj zmyšok acidka a múky s kakaom.

    Zamatové muffiny (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Hotové cesto som povlievala do mafinového plechu a kým som upratala kuchyňu boli upečené ;)

    Zamatové muffiny (fotorecept) - obrázok 4

Diskusia k receptu

evanaaa
Iste sú dobré a aj pekne vyzerajú, tá SB s octom mi niečo pripomína a asi dáva špecifickú chuť tomu, nie? Aj preto sú pekne nafúknuté. @flavia , yvdarili sa ti,a myslím, že sa sem-tam môžu aj vylepšiť niečím, drobným ovocím, kúskami čokolády, ap., ale aj takto bez ničoho sa zdajú byť dobré, aj na pohľad.
flavia
@evanaaa - SB s octom sa mi najprv zdala divná kombinácia, ale tak to bolo v recepte. V chuti to cítiť nebolo, ale nafúknuté vdaka tomu určite boli. Iste, dá sa tam dať hocičo, na fotke je jedna posypaná drobnou čokoládou, ale na tej titulnej fotke to nevidno :/ a napadlo ma že keby je vnútri kocky čokolády, bolo by to ako suflé ;)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia