Kakaový zákusok
Zákusok s vlašskými orechmi a so sušenými slivkami
Autor receptu: razomzastolom
V tomto zákusku sú najlepšie skombinované ingrediencie s orechmi a so sušenými slivkami. Mimoriadne jemný a chutný zákusok, ktorý mal len pozitívne odozvy.
16 porcií |
90 minút príprava |
20-25 minút na 175 °C |
Postup
- Kakaový plát: Žĺtky vyšľahať s vanilkovým a kryštálovým cukrom. Pridať med, smotanu, roztopenú Heru a znova vyšľahať. Potom pridať sódu zaliatu octom, múku, kakao a dôkladne premiešať.
Piecť 20-25 minút pri 175 °C vo forme 25x35 cm vystlanej papierom na pečenie.
- Plát s orechmi a so sušenými slivkami:
Bielky vyšľahať s cukrom do penista. Pridať škrob, múku, nakrájané sušené slivky a nasekané orechy, dôkladne premiešať.
Piecť 20-25 minút pri 175 °C vo forme 25x35 cm vystlanej papierom na pečenie.
- Krém: Cukor rozpustiť v 250 ml mlieka a priviesť k varu.
Škrob rozpustiť v 250 ml studeného mlieka a vliať do vriaceho mlieka s cukrom.
Pridať bielu čokoládu, priviesť k varu a variť 3-4 minúty.
Maslo vyšľahať do nadýchaného stavu, postupne pridávať vychladnutý puding a dôkladne šľahať.
- Pláty rozrezať naprieč na 2 časti. Výsledný rozmer zákusku bude 17,5x25 cm! Zostaviť zákusok v poradí: kakaový plát - 1/3 krému - plát s orechmi a so sušenými slivkami - 1/3 krému - plát s orechmi a sušenými slivkami - 1/3 krému - kakaový plát.
Boky vyrovnať krémom a zákusok ozdobiť podľa želania.
Zákusok odložiť do chladničky na 12 hodín.
- Postup prípravy vo videorecepte na YouTube za odkazom (alebo viď zdroj): https://youtu.be/6cI9A7Lngcc