Kakaový zákusok

Zákusok s vlašskými orechmi a so sušenými slivkami

Autor receptu: razomzastolom

V tomto zákusku sú najlepšie skombinované ingrediencie s orechmi a so sušenými slivkami. Mimoriadne jemný a chutný zákusok, ktorý mal len pozitívne odozvy.

16
porcií
90 minút
príprava
20-25 minút
na 175 °C

Suroviny

Postup

  1. Kakaový plát: Žĺtky vyšľahať s vanilkovým a kryštálovým cukrom. Pridať med, smotanu, roztopenú Heru a znova vyšľahať. Potom pridať sódu zaliatu octom, múku, kakao a dôkladne premiešať. Piecť 20-25 minút pri 175 °C vo forme 25x35 cm vystlanej papierom na pečenie.
  2. Plát s orechmi a so sušenými slivkami: Bielky vyšľahať s cukrom do penista. Pridať škrob, múku, nakrájané sušené slivky a nasekané orechy, dôkladne premiešať. Piecť 20-25 minút pri 175 °C vo forme 25x35 cm vystlanej papierom na pečenie.
  3. Krém: Cukor rozpustiť v 250 ml mlieka a priviesť k varu. Škrob rozpustiť v 250 ml studeného mlieka a vliať do vriaceho mlieka s cukrom. Pridať bielu čokoládu, priviesť k varu a variť 3-4 minúty. Maslo vyšľahať do nadýchaného stavu, postupne pridávať vychladnutý puding a dôkladne šľahať.
  4. Pláty rozrezať naprieč na 2 časti. Výsledný rozmer zákusku bude 17,5x25 cm! Zostaviť zákusok v poradí: kakaový plát - 1/3 krému - plát s orechmi a so sušenými slivkami - 1/3 krému - plát s orechmi a sušenými slivkami - 1/3 krému - kakaový plát. Boky vyrovnať krémom a zákusok ozdobiť podľa želania. Zákusok odložiť do chladničky na 12 hodín.
  5. Postup prípravy vo videorecepte na YouTube za odkazom (alebo viď zdroj): https://youtu.be/6cI9A7Lngcc