Zákusok s homogenizovaným tvarohom (fotorecept)
Autor receptu: monda
Tento zákusok som upiekla vo forme s priemerom 24 cm. Nakoľko máme radi homegenizovaný tvaroh - vanilkový z Lídla je veľmi chutný , tak som ho použila na tento zákusok .
Postup
- Najskôr si vymiešame žltky s oba cukrami ,zároveň pridávame vlažnú vodu, postupne olej. Múku rozmiešame s práš.do pečiva a kakaom. Pridáme a zamiešame. Nakoniec zľahka primiešame sneh z bielok.
- Cesto vylejeme do formy , ktorú sme si najskôr vymastili a vysypali múkou.
- Upečieme na 180 stupňov v elektric. trúbe 35 minút.
- Ešte horúci natrieme džemom.
- Necháme ho vychládnuť a pridáme na kolieska pokrájané banány.
- Takto vyzerá homogenizovaný tvaroh - vanilkový je už ochutený a netreba ho ani cukriť, len ho naniesť na korpus.
- Teraz ho nanesieme a rovnomerne uhladíme.
- Polejeme čokoládovou polevou. Dáme aspoň na 7- 8 hodín stuhnúť do chladničky. /Ja som dala cez noc, aby dobre stuhol preto , aby sa dobre krájal.
- Stuhnutý , pokrájame na rovnaké kúsky.
- A už iba prisadnúť a zajesť si - je naozaj vynikajúci.