Zákusok s dvoma plnkami (fotorecept)

Autor receptu: monda

Tento zákusok máme obľúbený v rodine , veľmi nám chutí . Upiekla som ho hlavne pre sestru , ktorá prišla ku mne na návštevu . Samozrejme, že jej chutil a odniesla si aj domov zopár kúskov .

40 minút
na 180 °C

Postup

  1. Vymiešame žltka s cukrom , pridávame vlažnú vodu a olej. Potom si do múky pridáme prášok do pečiva a kakao. Primiešame do cesta. Nakoniec sneh z bielkov vyšľaháme a zľahka primiešame.
  2. Dáme do plechu , vyloženým alobalom. Pečieme vo vyhriatej elektric. trúbe na 180 stupňov 40 minút.
  3. Upečený plát necháme chvíľku vychládnuť a potom ho na dosku vyklopíme a stiahneme z neho alobal.
  4. Po úplnom vychládnutí prerežeme na 2 polovice / ja to tak robím, ako je na obrázku/. A potom každú poloviicu prekrojím ešte na 2 pláty ,aby som ich mohla naplniť. Taký postup je ako pri torte ,že sa krája na pláty.
  5. Vanilková plnka: Z mlieka a pudingov si uvaríme hustý puding. Potom si vymiešame maslo s cukrami a rumovou aromou. Ked je puding už vychládnutý, tak po lyžiciach do neho pridávame vymiešané maslo - vznikne nám vanilková plnka.
  6. Smotanovo - šľahačková plnka: Smotanu na šľahanie a vanilkový cukor si vymiešame na tuhú šľahačku . Kyslú smotanu rozmiešame s práškovým cukrom a zašľaháme , nakoniec pridáme ešte stužovač šľahačky a ešte chvíľku šľaháme.
  7. Pláty si najskôr naplníme vanilkovou plnkou a hned na vrch na tú vanilkovú plnku si dáme smotanovo- šľahačkovú plnku. Prikryjeme druhým plátom.
  8. Povrch si ozdobíme citronovou polevou. Práškový cukor a šťavu u z citrona si rozmiešame s horúcou vodou , toľko koľko zaberie, a poriadne si vyšľaháme až sa nám musí lesknúť, ale aby nebola príliš riedka ,lebo by nám stekala. Po nanesení polevy si ešte môžeme ozdobiťpovrch striebornými cukríkami , alebo postrúhanou čokoládou , tak ako som ja ozdobila.
  9. A tu je výsledok . Dáme stuhnúť do chladničky najlepšie cez noc.
  10. Potom už iba pokrájame na kúsky.