Piškótové cesto
	        Základný recept na piškótové cesto (fotorecept)
	        Autor receptu: redakcia
	         
	        
	        Základom prípravy piškótového cesta je dotuha zvlášť vyšľahať bielky
s kryštálovým cukrom a žĺtky s práškovým cukrom.* A potom obe hmoty jemne spojiť.
| 		  
				  	  
				  	30  porcií  | 
				  	  
				  	20 minút príprava  | 
				  	  
				  	10-15 minút  na 180 °C  | 
Postup
- Do dvoch väčších mís oddelíme žĺtky a bielky. K žĺtkom pridáme práškový a vanilkový cukor.
 - Do bielkov nasypeme kryštálový cukor.
 - Žĺtky spolu s práškovým a vanilkovým cukrom vyšľaháme do hustej svetlej peny.
 - V druhej miske dotuha vyšľaháme bielky s kryštálovým cukrom.
 - K vyšľahaným bielkom pridáme žĺtkovú penu a zľahka premiešame, aby sa obe hmoty spojili.
 - Za stáleho miešania pridávame olej.
 - Múku zmiešame s kypriacim práškom do pečiva.
 - Múku s práškom do pečiva zľahka po častiach vmiešame do vaječného základu.
 - Ak pečieme kakaové cesto, nakoniec zľahka primiešame kakao.
 - Hotové cesto vylejeme na plech (30 x 40 cm) vystlaný papierom na pečenie a rovnomerne uhladíme. Keď papier na pečenie potrieme olejom, ľahšie sa bude oddeľovať od upečeného cesta. Pečieme v rúre vyhriatej na 180 °C asi 10-15 minút.