Záhradný šalát s talianskym dresingom a so šťavnatými kuracími prsiami

Autor receptu: kristin01

Niečo zdravé a jednoduché na obed.

4
porcie
45 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Do misky pridáme očistenú mrkvu nakrájanú na tenké pásiky. Všetku zeleninu si umyjeme a postupne pridáme nakrájanú uhorku.
  2. Cherry paradajky prekrojíme na polovicu a reďkovky nakrájame na mesiačiky. Do misky pridáme aj kukuricu bez šťavy a napokon listové šaláty (ja som dala hlávkový a ľadový).
  3. Poriadne zamiešame.
  4. Na dresing si do poháru nalejete olivový olej, biely vínny ocot, sušené oregano a rozdrvené feniklové semienka. Vytlačíte jeden strúčik cesnaku a dochutíte citrónovou šťavou, cukrom a soľou.
  5. Dresing vlejete na šalát a poriadne premiešate.
  6. Kuracie prsia si prekrojíme, osolíme, okoreníme, dáme oregano a na rastlinnom oleji opečieme do zlatista na prudkom ohni. Napokon podlejeme vodou a necháme chvíľu dusiť (mäso bude oveľa šťavnatejšie).
  7. Napokon môžeme spolu podávať šalát s mäsom.