Záhradný šalát s talianskym dresingom a so šťavnatými kuracími prsiami
Autor receptu: kristin01
Niečo zdravé a jednoduché na obed.
4 porcie |
45 minút príprava |
15 minút tepelná úprava |
Postup
- Do misky pridáme očistenú mrkvu nakrájanú na tenké pásiky. Všetku zeleninu si umyjeme a postupne pridáme nakrájanú uhorku.
- Cherry paradajky prekrojíme na polovicu a reďkovky nakrájame na mesiačiky. Do misky pridáme aj kukuricu bez šťavy a napokon listové šaláty (ja som dala hlávkový a ľadový).
- Poriadne zamiešame.
- Na dresing si do poháru nalejete olivový olej, biely vínny ocot, sušené oregano a rozdrvené feniklové semienka. Vytlačíte jeden strúčik cesnaku a dochutíte citrónovou šťavou, cukrom a soľou.
- Dresing vlejete na šalát a poriadne premiešate.
- Kuracie prsia si prekrojíme, osolíme, okoreníme, dáme oregano a na rastlinnom oleji opečieme do zlatista na prudkom ohni. Napokon podlejeme vodou a necháme chvíľu dusiť (mäso bude oveľa šťavnatejšie).
- Napokon môžeme spolu podávať šalát s mäsom.