Oškvarková nátierka

Z tejto oškvarkovej nátierky budete nadšení! Prezradíme vám, v čom je jej tajomstvo (videorecept)

Autor receptu: folklorika

Oškvarková nátierka, to je nehynúca klasika slovenských domácností. Ale táto je priam exkluzívna! Rodina i návšteva vás za ňu budú velebiť, ručíme vám za to, že sa na stole dlho nezohreje.* Pozrite si video, ako ju pripraviť a buďte za hviezdu!

Suroviny

Postup

  1. Šunku nakrájame na väčšie kúsky a spolu s oškvarkami pomelieme. Zmes preložíme do misy a pridáme aj pomletú cibuľu, cesnak a lečo. Premiešame.
  2. Pridáme pretlak, horčicu a čili, soľ a korenie podľa chuti. Dôkladne premiešame.
  3. Nátierku dáme dáme do čistých suchých pohárov a dobre uzavrieme. Ak chceme nátierku uchovávať dlhšie, sterilizujeme ju 45-60 minút pri 95 stupňoch.
  4. Autor videa: TV Folklorika, strih: TV Pravda