Wasabi zemiaková kaša s údenou krkovičkou a kyslými uhorkami

Autor receptu: alexdidi

Ku príprave zabíjačkového taniera som kúpila krásny kus krkovičky údenej klasickým spôsobom. Nič predvarené, vákuové a podobne upravované údené mäso, ktoré chutí ako guma a nemá žiadnu vôňu údeného. Konečne po dlhej dobe sme si pochutili na naozajstnom údenom, ktoré sa musí variť aspoň 45 minút, ale tá vôňa a chuť.......Keďže nám údené zvýšilo a zaujal ma recept v istom časopise, výborný obedík bol na svete. Trochu upravený, ale chutil báječne. Pravé slovenské údené s ázijskou príchuťou.

4
porcie
20 minút
príprava
45 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Klasicky údené mäso vložíme do vriacej vody a varíme 45 minút. Uhorky a cibuľu pokrájame na kocočky a zmiešame s ostatnými prísadami. Podľa chuti osolíme a okoreníme.
  2. V slanej vode uvaríme zemiaky, scedíme, osolíme, okoreníme, zalejeme horúcim mliekom a vyšľaháme aj s wasabi pastou. Množstvo wasabi pasty si upravte podľa jej pálivosti a vašej chuti.
  3. Na tanier rozotrieme wasabi zemiakovú kašu, na ňu rozložíme tenké plátky mäkkého údeného, prelejeme rozpusteným maslom a doplníme uhorkou.