Wasabi zemiaková kaša s údenou krkovičkou a kyslými uhorkami
Autor receptu: alexdidi
Ku príprave zabíjačkového taniera som kúpila krásny kus krkovičky údenej klasickým spôsobom. Nič predvarené, vákuové a podobne upravované údené mäso, ktoré chutí ako guma a nemá žiadnu vôňu údeného. Konečne po dlhej dobe sme si pochutili na naozajstnom údenom, ktoré sa musí variť aspoň 45 minút, ale tá vôňa a chuť.......Keďže nám údené zvýšilo a zaujal ma recept v istom časopise, výborný obedík bol na svete. Trochu upravený, ale chutil báječne. Pravé slovenské údené s ázijskou príchuťou.
4 porcie |
20 minút príprava |
45 minút tepelná úprava |
Postup
- Klasicky údené mäso vložíme do vriacej vody a varíme 45 minút.
Uhorky a cibuľu pokrájame na kocočky a zmiešame s ostatnými prísadami. Podľa chuti osolíme a okoreníme.
- V slanej vode uvaríme zemiaky, scedíme, osolíme, okoreníme, zalejeme horúcim mliekom a vyšľaháme aj s wasabi pastou. Množstvo wasabi pasty si upravte podľa jej pálivosti a vašej chuti.
- Na tanier rozotrieme wasabi zemiakovú kašu, na ňu rozložíme tenké plátky mäkkého údeného, prelejeme rozpusteným maslom a doplníme uhorkou.