Zeleninová polievka

Vývar s riasou wakame, pastou miso a mungo klíčkami

Autor receptu: antaly

4-8
porcie

Postup

  1. Koreňovú zeleninu očistíme a nakrájame na väčšie kusy, cibuľu necháme v celku. Všetko dáme do hrnca a zalejeme vodou.
  2. Pridáme soľ, korenie, nové korenie, bobkový list a uvaríme vývar. Ja ho varím tak 4 hodiny.
  3. Keď máme vývar hotový, vyberieme všetku zeleninu a odložíme ju nabok, budeme ju potrebovať neskôr.
  4. Do vývaru dáme hrášok, riasu wakame a sklenené rezance a varíme ešte takých 5-10 minút.
  5. Po odstavení pridáme do hrnca pastu miso zmiešanú s troškou vody a poprípade ešte dochutíme soľou.
  6. Hotovú polievku naservírujeme a doplníme nakrájanou zeleninou a mungo klíčkami, posypeme nasekanou petržlenovou vňaťou.