Zeleninová polievka
Vývar s riasou wakame, pastou miso a mungo klíčkami
Autor receptu: antaly
Postup- Koreňovú zeleninu očistíme a nakrájame na väčšie kusy, cibuľu necháme v celku. Všetko dáme do hrnca a zalejeme vodou.
- Pridáme soľ, korenie, nové korenie, bobkový list a uvaríme vývar. Ja ho varím tak 4 hodiny.
- Keď máme vývar hotový, vyberieme všetku zeleninu a odložíme ju nabok, budeme ju potrebovať neskôr.
- Do vývaru dáme hrášok, riasu wakame a sklenené rezance a varíme ešte takých 5-10 minút.
- Po odstavení pridáme do hrnca pastu miso zmiešanú s troškou vody a poprípade ešte dochutíme soľou.
- Hotovú polievku naservírujeme a doplníme nakrájanou zeleninou a mungo klíčkami, posypeme nasekanou petržlenovou vňaťou.
|