Vysmážané kúsky cesta s pečenou kapiou (fotorecept)

Autor receptu: cesminaz

Vynikajúca príloha, alebo chuťovka z kysnutého cesta ;-P

Suroviny

Postup

  1. Potrebujeme 4 väcsie kapie. Ja mam este zo svojej záhrady, no uz sa im blíži koniec :-) kedže sa počasie dost ochladilo. Papriky opečieme zakryté pokrievkou na oleji zo vsetkych stran, tak aby zmäkli a dali sa aj ošúpat. Po opečení ich ešte za tepla ošupeme. Nakoniec papriku vydličkou roztlačime-potrháme. Mixovat ani pomleť som ich nechcela, aby ostala paprika este pekne viditelna v ceste.
  2. V miske zmiesame najprv muku s 1 vrchovatejšou PL soli. Nastruhame 4-5 strucikou cesnaku a znova premiesame s mukou. Nasledne dame papriku a aj tú dobre s mukou premiesame. Potom pridame 3 pl jogurt a drozdie, ktore sme rozmiesali cca 2 dl vody s 1 kl cukru. Kedže paprika bola pečená na oleji, do cesta zvlášt tuk davat netreba. Vypracujeme pomerne lepivé, polotuhé cesto, ktore este zlahka pomocou muky premiesime do bochníka. Poprášime mukou a nechame cca 1 h kysnut.
  3. Nakysnute cesto vyklopime na dobre pomučenu dosku a rozvalkame na hrubku 8-10 mm. Cesto je dost jemné, ale musí take byť. Po vyvalkaní ho pokrajame na lubovolne kusky a z oboch stran upecieme v dostatočnom množstve oleja. Po upečeni som ich vykladala na kuchynský papier, aby odsal tuk a kazdy kusok som po vybrati este trocha osolila.
  4. Cesto je vyborne, mäkké, jemné a vôbec nie je mastne :-) Kápia a cesnak mu dodajú skvelú chut. Je to velmi chutne takto samotné, ale aj ako príloha k polievkam, alebo prívarku ;-)