Vysmážaná bedľa jedlá

babkamt - fotkababkamt, 10. októbra 2015
Vysmážaná bedľa jedlá
Foto: babkamt

Kým si muž so synom pochutnávali na polievke z rýdzikov, ja som smažila bedľu.

Suroviny

8 ks
1 ks
 jemná
 na vysmážanie




Postup

  1. 1

    Nebolo jej veľa, no ako pochúťka po rýdzikovej polievke dobre padla. Osolenú bedľu som obalila v klasickom trojobale: múka, vajíčko, strúhanka. Na rozohriatom oleji som ju vysmažila. Hotovú som kládla na papierovú kuchynskú utierku, aby odsala prebytočný tuk.

    Vysmážaná bedľa jedlá - obrázok 1
  2. 2

    Prepáčte, že som nefotila, ako som panírovala bedľu:-) Moji chlapi sa hostili na polievke a ja som dopekala bedľu. Ponáhľala som sa, aby sa mi z polievky ušlo:-)

    Vysmážaná bedľa jedlá - obrázok 2

Diskusia k receptu

smejkad
jajboze , toho roku sa mi ani jeden hribik ani bedla nepodarili najst :-(
nech aspon vam padne na uzitok :-)))
bedle mam rada aj len tak na sucho opecene a so solou a stipkou korenia, mnam :-)
radost
veru..@smejkad..jajbo že..čože už len tento rok tým naším hubám pomôže..??
nerastú..a keď-len po jednom raz tam..raz tu..
2 bedle dostal muž od priateľov..mali málo-i tak nadelili..veľké klobúky..
my len tak jednoducho:
panvica + masť rozhorúčiť - šupnúť klobúk-osmažiť a posoliť..z jednej i druhej strany..bez odkvapkávania rovno na krajček chleba..
v srdci radosť..v duši pokoj..v bruchu blaho..
veľa šťastia..hubári..nech sa vám dačo nájsť podarí..:-)
mariamka
@marianne :)) ty si pripad :) to by chcelo dake prasa ci iny detektor,, bedle rada voniam, vyprazam len tak, na masti s rascou ako @tigi vravi ci @radost radost papat :)
gitka61
Bedle nadherne ,ale tento rok sme este nemali.Tiez len ,ako Vy vyprazane.Vlani manzel nazbieral hojne na zahori ,ale tento rok sa nedari.Verim,ze rozvoniavali a chutili.k.k.*****
dzejsik
@Babkamt robíte chute, my sme ešte tento rok na bedle nenatrafili a tak by som si ich dala ... :)
kecemis
Stara dobra klasika. Tiez som toho nazoru, ze lepsi rezen nepoznam
sovka62
Ja huby nejem, vadí mi ich vôňa a aj konzistencia. Výnimkou sú tanečnice (niekde sa im hovorí špička) a bedle. Na takejto šnicli, ako si pripravila, si naozaj pochutnám. Mám rada aj bedle na smotane, ale tie robievam z bedle červenajúcej, ktorá na rozdiel od bedle vysokej, ktorú si vypražila, rastie neskôr na jeseň. Má tvar mikrofónu, tak ju volali naše dcéry a po prekrojení na reze sčervenie.
Žiaľ, v lese, ktorý je okolo našej chalupy tohto roku nevyrástlo nič. Tak môžem len pozerať na tvoj obrázok a slintať.
babkamt
@smejkad neklesaj na duchu. Určite aj ty nazbieraš. Dobré sú aj na tvoj spôsob. Pôvodne som chcela spraviť ako opisuješ ty, no chlapi chceli vysmážané. @radost to ste si museli pochutnať:-) Robievam, takže viem, že to bolo dobré. @tiginko dobrý nápad , pridať trochu rasce, tá k hubám pasuje. @marianne ďakujem za pridaný link. Tento recept od @kecemis mi ušiel. No už som to napravila, uložila som si ho do kk:-) Dúfam, že nebude dlho ležať zapadnutý prachom a budem ho môcť túto jeseň ešte pripraviť:-)Fajn, že to nevzdávaš. Parádnu výbavu si si zadovážila. Páči sa mi tvoj nožík. Prajem ti, aby si sa z lesa vracala s plným košíkom.
babkamt
@gitka61 tieto boli nazbierané na Záhorí. Žiaľ, doniesol ich len pár, no aspoň trochu sa každému ušlo. Spravodlivo sme sa podelili:-) @patrovekypitrs ,@izabella929 ospravedlňujem sa za túto provokáciu:-) @dzejs ík verím, že si dostala na ne chuť:-) @terinka55 ani sa ti nečudujem, že by si vymenila rezeň za vysmaženú bedľu. @kecemis nie je nad dobrú starú klasiku:-)
dobryhrncekvar
výborne si navarila, ja som mala prvú bedľu tento rok včera na tanieri, dúfam že nie poslednú. Tento rok je to s hubami poskromne.
elekra
U nás na chalupe začali rásť teraz na jeseň, tiež som zo dva krát vysmažila, ale aj upečené na prírodno sme mali...
babkamt
@sovka62 tento rok je s hubami bieda. Na smotane som ešte bedľu nerobila. Prosím ťa, vieš mi povedať, čo sa deje s naším orechom? Toto je už druhý strom, ktorý mi uhynie. Pod stromom mi začali rásť huby. Sú to hnojáky? Strom má asi 15 rokov, je vysoký, má pekné veľké orechy. Pokúsim sa pridať fotky. Dá sa nejako zachrániť?











babkamt
@dobryhrn čekvar tento rok je s hubami bieda. Bolo sucho. Takže aj ty si si včera pochutnávala na bedľe:-) @elektra to je super, keď máš chalupu blízko lesa. Ráno si vybehneš do lesa na prechádzku, nazbieraš huby a o obed je postarané:-) Spojíš príjemné s užitočným.
paces
Tento rok, vsade kam sa pozriem bedle. Bedle jedle ani bedle vysoke nezbierame. Su velmi tenke a suche a len cucaju tuk z panvice. Vysledok je asi ako vysmazeny karton, prezla, nic, prezla a deci tuku v kazdej. Na smazenie je najlepsia bedla cervenejuca. Je masita, stavnata a necuca tuk, takze nie je po smazeni mastna jak Rambo v trojke, ked robil bee gees. Okrem tejto bedle je podobne stavana aj muchotravka cervenkasta (uvadzana tiez aj ako cervenejuca), ludovo nazyvana zidovka alebo rompa alebo masak. Hruba, stavnata, nesaje tuk z panvice.
A ked sme uz pri hubach, skusme aj hriby. Taky vysmazany suchohrib alebo masliak je este vacsia lahodka nez bedla.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia