Výrazná polievka z červenej šošovice a sušených paradajok
Autor receptu: pumaamravec
Výborná chuť sušených paradajok spolu so škoricou,
kajenským korením a červenou šošovicou. Neobvyklá
kombinácia ale veľmi dobre spolu ladiaca. :)
5 minút príprava |
20 minút tepelná úprava |
Postup
- Sušené rajčiny si nakrájame. Cibuľku a cesnak nasekáme nadrobno.
- Na oleji orestujeme cibuľku skoro dozlatista. Potom pridáme cesnak a dorestujeme. Prisypeme rascu, škoricu, kajenské korenie, šošovicu, sušené rajčiny a bazalku. Premiešame a lahko osmahneme.
- Prilejeme vývar, pridáme bobkový list a privedieme do varu. Varíme 15-20 minút. Vyberieme bobkový list a polievku rozmixujeme. Ochutíme soľou, chilli a citrónovou štavou. Podávame.