Výrazná polievka z červenej šošovice a sušených paradajok

Autor receptu: pumaamravec

Výborná chuť sušených paradajok spolu so škoricou, kajenským korením a červenou šošovicou. Neobvyklá kombinácia ale veľmi dobre spolu ladiaca. :)

5 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Sušené rajčiny si nakrájame. Cibuľku a cesnak nasekáme nadrobno.
  2. Na oleji orestujeme cibuľku skoro dozlatista. Potom pridáme cesnak a dorestujeme. Prisypeme rascu, škoricu, kajenské korenie, šošovicu, sušené rajčiny a bazalku. Premiešame a lahko osmahneme.
  3. Prilejeme vývar, pridáme bobkový list a privedieme do varu. Varíme 15-20 minút. Vyberieme bobkový list a polievku rozmixujeme. Ochutíme soľou, chilli a citrónovou štavou. Podávame.