Vypražaný syr so šunkou fotorecept

dorisa - fotkadorisa, 11. januára 2011
Vypražaný syr so šunkou (fotorecept)
Foto: dorisa

Toto jedlo máme velmi radi. My ho jeme so šunkou, vnučke robím bez šunky.

2
porcie
10 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Suroviny

400 g, na vyprážanie
5  ks , -plátky
1 ks
 na obalenie
 na vysmážanie




Postup

  1. 1

    Pripravíme si suroviny.

    Vypražaný syr so šunkou (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Syr naplníme šunkou tak,že medzi dva plátky syra vložíme šunku. Takto obalujeme v trojobale.

    Vypražaný syr so šunkou (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Obalené syry dáme na rozpálený olej v panvici vypražiť.

    Vypražaný syr so šunkou (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Potom naložíme na tanier, doplníme hranolky,alebo zemiakovú kašu, a možeme obedovať. My jedávame k jedlu tatarskú omačku.

    Vypražaný syr so šunkou (fotorecept) - obrázok 4

Diskusia k receptu

elisticka
Vlasti to mas dnesny obedik? dam sa pozvat:-)))mas vynikajuce napady vidiet ze si v kuchyni doma.....
dudus55
Nechcem sa nikoho dotknúť. Tiež milujem vyprážaný syr, ale vynikajúci nápad mal iba ten čo ho vymyslel. SORRY.
mamina2
akurat minule som rozmyslala ako to spravit a toto mi padlo velmi dobre lubime syr a je to aj krasne naaranzovane, pivčo k tomu ako zakusok :) dakujem
dorisa
@mamina2 , ja varím jedlá také typické,možno niekomu to tu vadí,ale je vela mladých ludí, ako napr. aj moja dcera,ktorá pracuje v zahraničí a každy den musí variť, a nie každy pozná ten postup prípravy,aj ked je jedlo notoricky známe. Ja tiež mam niekedy dilemu,...že aká muka sa tam používa? a čo sa vlastne do toho receptu dáva? takže "staré gazdinky "prepáčte ak unavujem mojimi receptami. @dudu55 , nechapem tvojej pripomienke:( Prečítaj si vyššie, dakujem.
dudus55
Ja som nekomentoval samotný recept (určite mnohých potešil) ja som komentoval výraz "vynikajúci nápad".
ailuj82
tak na takého chodíme do reštaurácie. Nie že by som to nevedela, ale deti to neľúbia a kvôli mne a manželovi sa mi to robiť nechce :). Moje deti nechcú ani hranolky.
julica
pripajam sa k @ailujinym detom, tiez neznasam vyprazany syr :) Prepac dorisa, musela som to napisat, lebo cloveka, co nema rad vyprazany syr, som este nestretla.
braxi
Dorisa... ja mám tiež veľmi rada vyprážaný syr, len mi veľmi často vytečie pri vyprážaní. Už sme si tu dávali navzájom rady ako na to, aby nevytiekol, ale nepomohlo mi to. Tak chodím na syr do reštiky. Si šikovná :o))
dorisa
@ailuj82 , jasne chapem, @julica , tiež chapem, ešte,že nemusíme jesť to, čo nemáme radi., nehnevam sa, prečo? ja tiež napíšem,ked niečo nemusím, že to nejem.
evusik
ja teda vysmážaný syr môžem, ale najviac ľúbim vysmážaný hermelín plnený šampiňónami, ten totiž nikdy nesklame, zatiaľ čo Eidam ma pár krát dostal, že sa nedal jesť bol ako žuvačka. Teraz si už dávam pozor a kupujem len kvalitný syr. @julica neboj, možno sa niekto pridá :-)
dorisa
Ďakujem za komentáre, ja fotím každe jedlo,ktoré Varím,a každý koláčik, ktorý pečiem, ešte ma neopustil ošial. TAK MAJTE SO MNOU TRPEZLIVOSŤ,PROSÍM.:))))))))))))))))))))))))))
evusik
@dorisa to čo som napísala som nemyslela ako kritiku, len som napísala, že zo syrov mám najradšej Hermelín. Jja si vážim každého receptu, viem čo to obnáša - uvariť, nafotiť, pridať - a myslím si že aj ten "najjednoduchší" recept sa musí vedieť urobiť. Ako sa hovorí zlá gazdinka aj vodu pripáli. Preto podľa mňa neexistuje jednoduchý recept, jednoduchým sa stane až vtedy keď sa ho naučíme variť. A tak čo je pre jedného jednoduché pre druhého je zložité.
braxi
dorisa...nedaj sa rozhodiť...si šikovná a milá...
ailuj82
podľa mňa tu nikto nikoho nerozhadzuje :). A je dobré sem dávať aj klasiky. Ja napríklad neviem robiť rezne. Je to divné ale je to tak :( Ako rezne vysmažím, ale nie je to ono.
dorisa
Ved už dost,baby, my,keby sme sa stretli osobne, tak by to bola riadna žurka, neviem,kto by koho pustil k reči, mame každa svoje zažitky z kuchyne, recepty, zvyky, postupy. A vidiš @ailuj ???....ešte rezne som asi nedala na varechu,dobrá inšpiracia. Prajem pekný usmoklený zbytok dňa, a podme varit a piect.Ja idem urobit vnučke puding,mňam.
varkuch
braxi,nechcem robiť chytrého,ale,pri kúpe syra-prevážne eidam-je treba sa pozrieť,či obsahuje rastlinné tuky,tak ten na vyprážanie nie je vhodný.
Len klasika 45% t.v s.(tuku v sušine) a dobre vyzrály.Tiež sa dá pomôcť tým,že ho obalíme dvakrát a prudko vypražíme.
varkuch
....no a čo sa týka komentárov okolo toho,čo má a nemá kto rád,tak to neriešte, niekto má rád holky a niekto zasa vdolky- no a já oboje...
alexdidi
V jednej relácii som sa dozvedela, že podľa nejakej štatistiky sa u nás, teda na Slovensku najčastejšie konzumuje vyprážaný syr, takže už je to vlastne naše národné jedlo, nie bryndzáky....ja som práve napiekla na večeru zemiakové lokše(viete si predstaviť tú vôňu v kuchyni...?) a k tomu kefír, tiež naše národné jedlo...nedám ich na Varechu, nebojte sa, veď už sú tu dané dokonca niekoľkokrát....
viedra
najlepšie jedenie na svete milujem syr so šunkou aj bez sunky mnam prave teraz ho večerame
enge149
vyprážaný syr je najlepší všade ale doma je naj..lebo vieme ako ho pripravujeme a necítiť prepálený olej,čo sa neikedy v reštauráciach stáva..ale keď neviete čo aj tak je najlepšie dať si niekde mimo domu syr,tam sa nedá tak pokaziť ako iné jedlo a malo by to byť čerstvé..už som písala,že ked sa dá do mrazničky tak nevytečie
enge149
encián je tiež vynikajúci,ten sa nám nikdy nepokazí ale skúste ho grilovaný to je pochuťka,podáva sa to na festivaloch a hodoch v lete vonku,dajú Vám iba polovicu do žemle a "vytasíte 2,99 €/,tak radšej dať si doma a celý,ktomu kopec zeleninky,mňam..
kucharronald
Vyprážaný syr milujem :))) ale nie s hranolkami :))) Pre mňa je to už dosť mastné, aj suché :) Vyprážaný syr zjem so zemiakovou kašou a hranulky len s kečupom :)
dorisa
@hexxic , vitaj na vareche, odpoved: ako komu,niekto je rad aj,ked tunajde jednoduchy a triviálny recept.Nie každy je zbehlý vo varení. Teším sa na tvoje receptíky.
anina43
Mne sa tvoje recepty Doriska páčia všetky, aj tie úplne jednoduché ako napr. krupicová kaša, vždy niečo pripomenieš načo sme už pozabudli, krásne nafotiš, dáš si tú námahu i čas a podeliš sa s nami varecháčmi, veľmi si to vážim a myslim že aj ostatní, ktorí sú na vareche. Ja patrim medzi staršiu generáciu, ale tu na vareche som sa veľa naučila , každý kuchár-kuchárka má svoje postupy a to si najviac cením, že sú ochotní sa s nami podeliť a odovzdať svoje skúsenosti ostatným. Pomáhame si radou v každej oblasti nášho života a preto by som bola nerada, aby sme si to pokazili. Vyberajme si jedlá ktoré máme radi, ktoré nám vyhovujú a tie ktoré nemáme radi nekomentujme, aby sme neurazili prispievateľa.Doriska prajem ti veľa tvorivosti pri kuchtení a dúfam, že budeš naďalej posielať krásne obrázky a dobré jedlá z tvojej kuchyne
danculka
Nebola som celý deň na nete,čo spôsobil tvoj vypražený syr.,Ja môžem syr na hocijaký spôsob,zhodou okolností aj teraz ma napadol jeden nabudúce dám aj ja...:)))))))))))))))
dorisa
@danculka , no vidííííííííííííííííííííííííííííííííš :(((((((((((((((((((((, čo som komu urobila?!?!
hexxic
ďakujem za uvítanie dorisa, snáď sa podarí niečo pridať, tento server je asi to najlepšie čo som o varení našiel, len tak ďalej. ;-)
palokuchki
@dorisa tymto receptom si mi pripomenula krasne studentske roky stravene v Nitre. Po skole sme velmi casto chodievali na vyprazany syr do restauracie pri zelecnicnej stanici. Bol vzdy vyborny, hlavne na jar s mladymi zemiakmi a tatarskou omackou.
dorisa
@hexxic , určite, Varecha je super a su tu fantastickí ľudia.@palokuchki , veru, za desať korun sme aj my chodili naň do Snack baru. Krasne časy,ale to bolo o viac rokov skor,ako tvoj pribeh :(
janger
Vysmazany syr mam velmi rada! Ked idem na Slovensko, tak si vzdy veru dam, s tatarskou omackou, mnam!!! A aj z tych jednoduchsich receptov sa vzdy niekto nieco nauci...Aj ja sa veru este stale ucim :-)))!
andulka2
Na vysmážanie syra klasickým je najlepší 30% syr, vtedy nevytečie. Čím je tučnejší, tým skôr vytečie.
Zdravší je ale spôsob bez vysmážania syra v oleji.. Neviem či je tento spôsob tu uverejnený, ale ja používam len tento spôsob.
Vymastí sa kompótová miska alebo akýkoľvek hrnček a vysype sa strúhankou. Syr sa postrúha na hrubo, nasype sa vrstva do vymazenej a vysypanej mištičky, môže sa dať surové vajce, pokrájaná šunka a zase vrstva syra. Mištičky so syrom sa poukladajú na pekáč, na ktorý sa naleje voda a v trúbe sa pečú pokiaľ nezistíte že vajce je pevnej konzistencie (asi 20 minút). Syr vyklopíte z mištičky na tanier. Je bez oleja, nevytečie a chutí presne ako vysmážaný.
alexdidi
@andulka2 , tak tento recept na Vareche samozrejme už je, no už to nie je ten pravý slovenský vyprážaný syr...ináč, vraj ho nikde inde v reštike nenájdete, iba na Slovensku...
strigus
milujem akýkoľvek vyprážaný syr! hneď by som si dala, fajn inšpirácia na dnešnú večeru :)
duschko
Aj podla mna vynikajuci napad. Viem, ze je to klasika, ale vynikajuci je v tom, ze nemusim uz rozmyslat co dnes na obed. Rozhodnute. Vyprazany syr. Vynikajuci napad. Dakujem.
dorisa
@duschko , ďakujem, ja by som bola vdačná,keby mi niekto každy deň povedal, čo mám uvariť,. Myslím si, že aj na toto je Varecha vhodná, veľa gazdiniek potrebuje inšpiráciu, ...čo dnes navariť? Tak mrkne sem, a má vystarané.
dadmara0807
@dorisa milujem vyprážaný sýr všetky druhy a zo šunkou je u nás slávnostné xixixi ale aby mi tam tá šunka držala dám na obes strany šunky troška horčice :) dobre ži si pripomenula bude obed na sobotu lebo už sme asi mesiac nemali :)
dorisa
@dadmar0807 , syr musí držať, mne sa to kolkokrát posunie pri obaľovaní,ale potom v panvici sa to"zoznámi" a je pokoj. Je to mňamka. Ďakujem za komnetáriky, všetkym.
evilauri
Perfektny napad s tou horcicou, uz sme to aj vyskusali a drzi!!! tak toto by ma fakt nenapadlo...Mnam mnam... Dik Dadmar0807 :-)))
7145_1291368619 - profilový obrázok
fik
fik
Toto je stará záležitosť na Slovensku
fanjela
mnam , najoblúbenejšie jedlo a najrýchlejšie pripravené, dobrý je aj údený syr na tento spôsob
stenia
@andulka2
tento napad so syrom zapekany v trube sa mi veľmi pači, zase nečo nove, vyskušam ho ešte tento tyždeň, ´dakujem.
bibicka
Vyprážaný syr miluje môj manžel a obaja synovia, v reštaurácii si iné neobjednajú, čo by tam mali neviem aké špeciality. Ja som si postupne naň tiež zvykla. No minule som bola v dosť drahej kolibe a tam nám ho servírovali tvrdý, suchý a k tomu zemiakovú kašu z prášku. Tak som sa zapovedala, že doma si ja navarím lepšie a podstatne lacnejšie. Na Vareche som našla recept na vyprážaný syr bez vyprážania - varené v rúre v hrnčekoch. Chystám sa ho vyskúšať, iste to bude dobrota, lebo Varecháči ho chvália. @dorisa Tvoj nafotený recept je super, tiež vyskúšam, lebo syr so šunkou som doma nerobila. Je super, že na Vareche nájdem vždy dobré nápady, napr. tá horčica medzi syrom a šunkou a syr do mrazničky, aby sa neroztekal. Ďakujem Vám všetkým za dobré nápady!
halina
Môj manžel je Nemec a jeho najmilším jedlom na Slovensku je vyprážaný syr. Nevie sa ho ujesť. Ja mu ho občas urobím, ale tu u nás sú iné syry, väčšinou sa roztekajú, preto tiež väčšinou vyprážam camembert typu Hermelín, Encián. A proti vytečeniu je tiež možné rozmiešať múku s vajcom, v tom syr obaliť a potom do strúhanky, prípadne zopakovať.
svetluskkaa
ja syr pred vyprážaním dám do mrazáku a potom obalím a vyprážam.Teraz je toľko druhov syra,že jeden sa roztečie a druhý vobec.Jedna pani predavačka u nás v potravinách mi povedala ze napr.syr Kravička/tehla/ neni dobrý na vysmáž. Musíme skúšať :)
varecha5
Ja kupujem na vyprážanie len Kravičku a nikdy sa mi ešte neroztiekla.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia