Vyprážaný syr fotorecept

mesiar50 - fotkamesiar50, 23. novembra 2012
Vyprážaný syr (fotorecept)
Foto: mesiar50

Vyprážaný syr patrí u nás doma medzi prioritné jedlá. Keďže pre veľa ľudí je to nočná mora aj pre mňa to bola ešte včera Zobraziť celý popisVyprážaný syr patrí u nás doma medzi prioritné jedlá. Keďže pre veľa ľudí je to nočná mora aj pre mňa to bola ešte včera večer. Diskutovali sme s manželkou čo budeme robiť z toho syra. Ona syr veľmi nechcela, chcela zo syru spraviť nejaké pampúšiky.Ja som jej sľúbil, že to spravím, lebo chcem jesť vyprážaný syr. V príspevkoch som natrafil na kimlo-v postup ktorý sa mi pozdával. Vlastne len na malé odchýlky som použil kimlo- vú radu od A po Z. Ako som to robil dolu nižšie uvidíte.

4
porcie
50 minút
príprava
5 minút
tepelná úprava

Suroviny

syr vyprážaný :
350 g
podľa potreby
3 ks vyšľahané vydličkou
podla potreby
palacinka falošná :
podľa počtu osôb
4 PL
2 čl
1/2 dcl
trochu




Postup

  1. 1

    Syr som prerezal na menšie pláty. Hrúbka tých plátov bola 12-15mm. 1 x obaliť v hladkej múke,potom do vajíčka,ďalej 1 x do jemnej strúhanky Obaľoval som iba raz ,ale dôkladne keďže na syr sa lepia dosť ťažko tieto pomocné suroviny. A robil som to hlavne rýchlo aby my vajce nestieklo dole zo syra.

    Vyprážaný syr (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Raz obaľované syry, náročky som zdôraznil, že raz. Lebo čo nerád robím je obaľovanie mäsa, syrov takže vás uisťujem, že je to obaľované iba raz, ale dôkladne a hlavne okraje syra. Obalené syry som dal na 30 min. do mrazničky.

    Vyprážaný syr (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Po pol hodine keď už tie pláty boli dobre schladené vlastne stuhnuté som ich začal vyprážať Pred vyprážanim som olej posypal štipkou strúhanky či je olej dosť horúci Samozrejme olej tam musí byť aspoň toľko aby boli tie syry dostatočne ponorené,ale zas aby neplávali v tom oleji keďže to robím na pavnici samozrejme u fritéz to je zas iná téma. OLEJ MUSÍ BYŤ HORÚCI KEĎ SA NÁM SYR ZAČÍNA NADÚVAŤ, ALEBO AK CHCETE OPUCHAŤ JE TO JASNÝ SIGNÁL NA TO ŽE TEN SYR MUSÍ ÍSŤ Z TOHO OLEJA VON !!

    Vyprážaný syr (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Tak už vypražené syry.

    Vyprážaný syr (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Teraz to narýchlo zhodnotím čo som zistil pri tom vysmážaní samozrejme už som mal info zdravím kimlo 1. kvalitný tvrdý syr ja som mal 45 percentný. 2. dať do mrazničky cca 30 min. 3. horúci olej 4. rýchlo vysmažiť keď sa začne akože nafukovať treba ho vybrať z oleja môj typ: syr ktorý som mal svetlý som ho nechal trochu ochladnúť a potom som ho šupol zase do vriaceho oleja PRAJEM DOBRÚ CHUŤ

  6. 6

    A teraz k tým falošným palacinkám : Tri vajcia boli veľa tak som zmiešal vajce z hladkou múkou pridal cukor a aj trošku vanilínového cukru mlieko a dohladka som to vymiešal na tekutú hmotu nesmie tam byť veľa múky Piekol som to bez oleja, ale na pomalom ohni. Je to hotové raz dva človek musí byť pri tom a sem tam pozrieť či to neprihára keďže je tam viac vajec ako múky upečie sa to rýchlejšie ako palacinka. Otočím a opečiem aj druhú stranu. Podáva sa aj na slano môj fotrík to robieval pravidelne keď vyprážal mäso. A tu pri syre nehrozí nič také že by nám do tej múky alebo vajca niečo iné natečie keďže syr nevypúšťa zo seba nič.

    Vyprážaný syr (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    A hotový produkt z pomocných surovín čo nám zostali, samozrejme keď robíme z bravčovým mäsom tak sa múka preoseje. PODÁVAME S DŽEMOM PRAJEM DOBRÚ CHUŤ :)

    Vyprážaný syr (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    SORRY ZA FOTO FOTIL SOM BEZ BLESKU PRI UMELOM SVETLE

Diskusia k receptu

izabella929
@mesiar50 ,moje obľúbené jedlo, syr s tatarkou.-) pekne si sa posnažil.-) paráda...obaľujem 2x,lebo istota je guľomet.-))))
mesiar50
@izabella929 vďaka ja som iba raz obaľoval neznášam keď sa mi to lepí po prstoch tá múka z vajcom ale jedna vec je istá,že klimo mal v tom pravdu keď to začne puchnúť vtedy to treba odstaviť.
mesiar50
ttp://www.youtube.com/watch?v=JJyltpJsoFw
Musím zohnať už nejaké iné mäso toto už každý pozná
veronikahu
Ja mám dobrú skúsenosť so syrom, ktorý najprv narežem na polovice čž obĺžniky a zabalím do šunky (pražská je dobrý rozmer), potom pri trojobale dávam pozor už len na koncoch, málokedy sa stane, žeby sa roztiekol. Druhý variant mám rada tak, že na tenučkú palacinku uložím šunku a syr, zrolujem, obalím v trojobale a vysmažím. K tomu zemiakové pyré, alebo hranolky a dobrý sladkokyslý uhorkový šalát, alebo tatárska, podľa chuti.
medulienka122
mojim deťom idem neskutočne na nervy a sa za mňa aj hanbia, že v reštaurácii si dávam skoro stále vyprážaný syr, ale to len z jediného dôvodu - nenávidím!! ho obaľovať a vyprážať, pritom s rezňom nemám problém, ty si to zvládol bravúrne, normálne si ma navnadil - že by zajtra? Uvidímeeee....:-)
mesiar50
@medulienka ,ty si mi radila a drzala si mi palce ja ti
Budem drzat palce tiez ak budes mat nejasnosti kludne
napis ak budem vediet milerad pomozem
Daj do mraznicky a druhy figel musi sa to rychle
Vyprazat, podla mna pri pomalom sa ten syr velmi roztopi ,a potom sa uz v tekutom stave tlaci von z toho
obalovania.Urcite nie je na skodu ked to dame do
mrazaka kimlo mal pravdu .ja som to popisal podrobne
Musi sa ti to podarit,Pa
mesiar50
Urcite vela chlapov je aj na vareche co vedia kuchtit,
Ale skorej to pasuje tomu neznejsiemu pohlaviu
Vdaka za sms

,
mataliptak
no mna si tiež navnadiť a už viem čo zajtra variť ... moji chlapci milujú syr a zajtra skúsim podla teba z ten mrazničky ....
mesiar50
@mataliptak ,eidam tvrdy ja som pouzil 45per.
staci raz obalit dokladne ,dat do mraz.,horuci olej ,
zacne sa struhanka oduvat treba to uz vybrat kimlo
Mi poradil funguje to urcite vsak precitaj celePA
mesiar50
@mataliptak ,syr je uz hotovy vyrobok nam kraca vlastne o to aby ta struhanka bola opecena
Schladenim toho syra dosiahneme vlastne to
ze struhanka sa opecie ale syr sa bude v tej struhanke
vlastne pomalsie rostapat ,ale to je iba moj nazor.
Ak by si ho tobila napis som zvedavy jak si dopadla
drzim palec
sneica
milujem vyprazany syr a viac mi k nemu chutia zemiacky ako hranolky...a este tak domaca tatarka ....jedna basen...Ja syr vyprazam v horucom oleji tak aby syr zmekol a nie aby sa roztekol.... juj ale si mi narobil chutky...:)
mesiar50
@sneica ,suhlasim samozrejme vysmaza sa to len do zmeknutia syra,lebo pri dlhsom smazeni sa syr roztecie,ked som ti spravil chutky nech sa paci nie
je to zdlhava robota tak dotoho


ebaka
Výborný výklad,fotopostup...čo dodať...len sa pustiť do práce,veď aj u nás všetkým chutí.Je mi veľmi sympatické,ak muž varí a ty si sa toho zhostilna výbornú,lebo aj tvoje komentáre sú poučné a vtipné.Želám Ti ešte veľa chutných receptov.Pekný deň.
mesiar50
@ebaka ,dakujem pekne,ako som pred 17 rokmi
zacal abstinovat mojim prvoradym konickom
sa stalo varenie,potom spekulovanie z Pc
samozrejme absolutnou prioritou je pre mna
Moje dve pekne a dobre deti aj z manzelkou.
Mas moje sympatie ak budem vediet rad poradim aj
tebe.Prajem pekny den
ajula
45% syr je najlepší na vyprážanie. Páčilo sa mi v Hypermarkete Globus (CZ), že tam mali tvrdé syry oddelené na vyprážanie (45%) od iných tvrdých syrov. Pri tých 45% bolo napísané, že sú vhodné na vyprážanie.

astheart
Do ledničky nedávám, mám ho v ledničce před obalováním, ale olej je třeba mít hodně rozpálený a pracovat rychle. Jen tak se sýr nerozteče.
astheart
Zbylá vajíčka nevyhazuji. Přidám trochu strouhanky a usmažím vaječný řízek.
mesiar50
@ajula ,ze je to oddelene od ostatnych syrov je
urcite dobry napad hlavne pre nas spotrebitelov,
ze potom by sme nemuseli cvalat po celom obchode sem aj tam bol som v cechach vojak cez
dva roky cechov povazujem za ustretovych ludi.
Nechcem sa velmi stelovat do toho kedze nakupi
robi u nas v 90% moja polovicka.Takze nemam o to velky prehlad.Dakujem za prispevok.
janger
Stara, dobra klasika, teda aspon pre mna :-). Ked idem na Slovensko, vzdy si dam...
mia2404
Ja dávam syr do mrazničky na noc a potom na plech s papierom na pečenie , pofrkám s olejom a šup do trúby , a syr nevyteka :-)))
mesiar50
@janger ,zdravim pracujem v holandsku v meste someren,samozrejme taketo kucharske pokusy robym vecsinou doma ked som doma na dovolenke ako aj teraz.Zajtra letim nazad do NL.tam si varim jedla
vecsinou z kuraciny co je rychlo uvarene.Na dovolenke rad vymyslam co noveho navarit deti to
hodnotia pozityvne.
mesiar50
mia2404,ja som to este tak ako opisujes svoj postup
neskusal ,ale znie to zaujimavo.A ked to mas odskusane tak to iste aj funguje.za prispevok vdaka
cica2
toto jedlo zbožňujem :-)... a hlavne aj pre začínajúce mladé gazdinky sa tento recept určite zíde, tak len smelo pridávaj a vitaj medzi nami! :-)...a tieto rady sa zídu aj mne, tiež sa mi občas stane, že syr vytečie :-)...a hlavne ako vykostiť kura, to som ešte neskúšala, preto vďaka za radu, ako na to :-)
mesiar50
@cica2 ,sorry písem az teraz kedze dnes som pricestoval do holandska.Pravda tu sù tie podmienky
okolo kuchyni inac postavene.Doma varievam
a experimentujem k voli mojej rodine,tu sa experimenty
bohuzial asi koncia,ale dakujem za pekny prispevok
PA
helca103
syr by som si dala kedykoľvek pretože je to jedno s jedál ktoré sa mi nikdy nepreje :-)
mesiar50
@helca103 ,no v tomto sa urcite zhodneme .V Nitre
Kde som sa ucil a ked som sa dostal na vychadzku
Insie som vecsinou som si daval syr s tatarskou omackou.U nas doma deti nemaju radi tatarsku
Preto nefiguruje ani v tomto recepte.
Tu v holandsku neviem ci to robievaju ak nie tak
velka skoda kedze holandania su velky machri do syrov
Pozdravujem z holandska
enge149
ja mám vyskúšaný slov,.syr-super nikdy nevytiekol- údená kravička
radox1
tip:skuste obalit a vyprazit syr gorgonzolu,ale original.je to fantazia.
mesiar50
radox1,ten nazov pocujem prvy raz
urcite vyskusam,dakujem pozdravujem ta z nizozemia
rulik
@mesiar50 sme na tom rovnako, tiež neznášam obaľovanie, tie polepené prsty,voľakedy to robieval syn, ale on sa už osamostatnil, tak sme to dlho nerobili, pekné pripomenutie,dík