Vyprážaný rezeň Klasika fotorecept

dorisa - fotkadorisa, 8. marca 2011
Vyprážaný rezeň Klasika (fotorecept)
Foto: dorisa

Keďže varíme tento týždeň z bravčového, tak samozrejme nemože chýbať recept na klasické bravčové rezne. Priateľ ich dnes chcel jesť,a tak mi vzkrsol nápad, Zobraziť celý popisKeďže varíme tento týždeň z bravčového, tak samozrejme nemože chýbať recept na klasické bravčové rezne. Priateľ ich dnes chcel jesť,a tak mi vzkrsol nápad, že ich tiež uverejním.

2-3
porcie
15 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

500 g
2-3 ks
 na vyprážanie




Postup

  1. 1

    Pripravila som si suroviny.

    Vyprážaný rezeň Klasika (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Mäso som si umyla a nakrájala na plátky, naklepala, posolila. Potom so si pripravila suroviny na trojobal.

    Vyprážaný rezeň Klasika (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Potom so jednotlivé mäsá obaľovala.

    Vyprážaný rezeň Klasika (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Na rozpálenom oleji v panvici som mäsá vypražila.

    Vyprážaný rezeň Klasika (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Po vypražení som dala rezne do misy z janskeho skla, na dno som dala papierový obrusok, aby odsal tuk. K rezňom sme mali ryžu a kompót, jablkový a broskyňový(domáci).

    Vyprážaný rezeň Klasika (fotorecept) - obrázok 5

Diskusia k receptu

ancicka
Ešte som rezeň s ryžov nejedla.My jedávame rezne iba so zemiakmi a uhorkov. PS.Ked vypražam rezne,tak do masti zároveň s mäsom dávam nakrajaný na kolieska surový zemiak.Masť sa neprepáli a môžeš jú ešte použiť,napr.na nejaku záprašku.Masť je voňavá ,obsahuje chuť po rezni.
dorisa
@ancicka , JA VELMI MÁLO DÁVAM K REZŇU ZEMIAKY, JA, AJ MOJA RODINA SME SI POSLEDNU DOBU ZVYKLI NA RYŽU, lEPŠIE VYNIKNE CHUŤ REZŇA. SKÚS. A K TOMU KOMPÓT AKÝKOLVEK,ALE NIE TAKÉ EXOTICKÉ, ALE NAŠE ZO ZÁAHRADY.
bejaja
mňam, určite by som neodriekla, klasika je klasika....:))
dajanca
tiež dávam prednosť tej ryži... rezne robievam z krkovičky, zdá sa mi šťavnatejšia.....
elisticka
aj u nas sa jedava rezen aj s ryzou aj so zemiakmi... no s tym zemiakom to skusim pri vyprazani.... no takto neskoro pozerat dobroty to je mucenie:-))
dada1010
my vyprážame rezne v kastróli plnom oleja, potom sú krásne nadýchané a nie sú také napité olejom ako keď sa vyprážajú v troche oleja na panvici
hviezdickaz
Rezne vzdy mozeme... Akurat ich jedavame najradsej zo zemiakovym salatom,alebo varenymi zemiakmi :-) ,v pondelok sme mali aj my taku mnamku ;-)
alzbetka2
Aj my tak isto, ako elisticka, ryža alebo zemiaky. Ja som zvykla dávať mäso pred vyprážaním na 1-2 hod. do slaného mlieka. Niekto dáva len ryby,ja aj bravčové,hlavne karé, príde mi šťavnatejšie...
ocek
my len so zemiakmi,z ryžou je to také suché,ale vec chute a zvyku.
marta23
Okraje mäsa sa zvyknú narezať, aby sa nevykrúcali. A do rozšľahaného vajíčka niekto dáva aj trochu MČK alebo vegety na vylepšenie chuti.
rolfynka
aj ja robievam ryzu je to vynikajuce a robievam aj dusenu cervenu kapustu a petrzlenove zemiaciky aj to ja mnamka
ejta
ja som prvýkrát videla jesť rezeň s ryžou v školskej jedálni a to som si vtedy myslela, že sa asi pomýlili :-) Pre mňa je to najsuchšie jedlo zo suchých.... Ale už sa ničomu nečudujem, lebo moja kolegyňka jedáva s ryžou aj rybie prsty
aja1616
Dnes by som sa nemala na takéto ani pozerať... chuťové bunky pracujú naplno... a koľko dobrých rád sa tu našlo, to je ono!!!
allstar
Poradím aj ja ... Ja ked vyprážam rezne, aby sa olej neprepálil dám do panvice dva - tri špáratká na zuby . Tak isto som tomu neveril ale pomáha to . Vyskúšajte ....
palokuchki
Ja tiez casto robim ryzu k reznom a s kompotom. Je to len naozaj o tom co komu chuti. @dorisa , tie tvoje tiez vyzeraju velmi chutne.
duschko
Rezne ci uz so zemiakmami, alebo ryzou to zalezi na chuti. Klasika je klasika. V kazdom pripade s tou ryzou vyskusam.
evanaaa
Aj ja robím rezne na oleji, kým mama ich robievala len na bravčovej masti ( ale vtedy oleje ešte tak nebežali), podávam ich väčšinou s ryžou, ale nie je taká suchá, robím ju mäkšiu a ináč, ako väčšina z vás - nie je biela. Skúšala som do oleja aj mrkvu, aj zemiea, ale treba aj na to dávať pozor a vymieňať to, lebo sa tiež prepaľujú. Takže skúsim radšej tie špáratká.
darinocka
Špáratká tiež zhnednú,@evanaa ,je to fuk,čo vložíš do tuku.Ja obaľujem mäso/tiež najradšej krkovičku/ miesto múky v strúhanke.Obal je chrumkavejší,ušetrím jednu nádobu a občas si ešte raz zopakujem vajce a strúhanku.Takže strúhanka-vajce-strúhanka/vajce-strúhanka/.Ak máte radi vlnkovaté,hrubé rezne,vyskúšajte. ;)
haston
vyprážaný rezeň s ryžou - to bol pre mňa trest, ale občas sme takúto kombináciu doma mali. ako chlapec som to musel zjesť. našťastie väčšinou sme ho mali so zemiakmi. ale proti gustu žiaden dišputát... takže v nedeľu si dám vyprážaný rezeň, inak by mi asi neprišiel na um.
dorisa
@haston , MY DOMA MÁME TAK RADI RYŽU, ŽE BY SME JU JEDLI KAŽDY DEŇ. NIEKTORÉ KOMBINÁCIE JEDÁL MNE TIEŽ NEŠLI DO HLAVY,ALE SOM SI ZVYLA A UŽ SA VOBEC NEČUDUJEM. ZEMIAKY SOM MALA VELMI RADA, ALE AKO ZAČALI BYT V OBCHODE PODPRIEMERNE, ZHNUSILI SA MI. TERAZ PEStUJEM NA ZAHRADKE SVOJE, SU VYBORNÉ,ALE URODA BOLA SLABA A KUPENSKÉ NECHCEM.
jarunka
Ja robievam tiez aj s ryzou, hlavne ked chcem ulahodit vnukovi. Ten zemiaky nemusi.
cica2
presne ako písala @bejda7 , klasickým rezňom ani ja neodolám, mňam:) Tiež niekedy robievam s ryžou a k tomu za misku zeleninového šalátu alebo kompót a ani ja, kraje nenarezávam, mne sa páčia také vykrútené ;)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia