Vyprážaný plnený rezeň, plnený plnenými vajíčkami (fotorecept)

Autor receptu: izabella929

Tento recept patrí medzi naše obľúbené. Ešte som ho tu nepredstavila.Teraz, keď už na záhradke mám svoje suroviny a dokonca sme dnes mali aj uhorkový šalát z našej záhradky, dávam ho sem a možno sa aj vám zapáči..

120 minút
príprava
3x15 minút
na 6 °C

Postup

  1. Najprv som išla na záhradku a doniesla som si ruroviny na plnku..pripravila som si aj bravčovú lopatku, ktorú som pokrájala na rezy a dala som si uvariť vajíčka na tvrdo..
  2. Očistená zelenina, pripravená na strúhanie..cibuľu som si tiež očistila a pokrájala na malé kocky..
  3. Nastrúhaná zelenina..na túto plnku som použila iba česrvú mrkvu a skorý kaleráb..
  4. Pripravila som si na panvicu trošku oleja a pridala som pokrájanú cibuľku..
  5. Na cibuľku som pridala postrúhanú zeleninu a pridala som iba štipku soli...restovala som ju len 5 min, pretože sa bude ešte prehrievať pri pražení...
  6. na plnu potrebujeme: 1 rohlík namočený v mlieku a vyžmýkaný..opraženú zeleninu na cibuľke, 3 žltka z uvarených vajec, petržlenovú vňať pokrájanú a jedno celé surové vajce...všetko spolu premiašať, posoliť, pokoreniť..vajcia rozrezané na polovice po dlžke som naplnila touto pripravenou plnkou..
  7. Príprava mäsa na plnenie..bravčové rezne som vyklepala na tenko, osolila a posypala čiernym mletým korením a potrela horčicou..
  8. Na pripravené mäso pložíme naplnené vajíčko a zabalíme...ja som to urobila tak, že pokial som všetky nedokončila, zopla som rezne s plnkou s ihlicou, aby sa nerozpadlo, kým ich budem obalovať..ešte chcem dodať, že plnka krorá mi zvýšila,lebo do vajíčka ide len málo, som obložila ňou vajíčko..najprv si naplním všetky vajíčka a zbytok rozdelím a až potom začnem rolovať..
  9. Pred obalovaním som vybrala ihlice..najprv som obalia dobre v hladkej múke, vo vajíčku a potom som ich dobre vyváľala v domácej strúhanke z pečiva...
  10. Vyprážala som ich tak,že som použila malú hlbokú nádobu, aby sa zmestili do nej iba 2 kusy mäsa, a po uložení mäsa som nádobu zakryla pokrievkou, aby sa mäso s plnkou dobre prepieklo a na záver som pokrievku odrkyla a nechala piecť do chrumkava...mäso sa pieklo približne 15 minút...hotové rezne sú vo vnútry šťavnaté a zvonku chrumkavé...podávala som k nim varenú ryžu, aj varené zemiaky krájané na mesiačiky...obloha bol už spomínaný uhorkový šalát z vlastnej záhrady.. chutné jedlo a prajem dobrú chuť..