Vyprážaná hliva

Vyprážaný hlivový trs v smotanovom cestíčku (fotorecept)

Autor receptu: izabella929

Vyskúšala som vypražiť celý hlivový trs v cestíčku. Podarilo sa, celý trs sa prepiekol a chuťou mi pripomínal vyprážané kozáky.

4
porcie
30 minút
príprava
25 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Hlivu ustricovú som opláchla vodou a vyložila na podnos.
  2. Trsy som nerozobrala, nechala som ich v celosti tak ako boli zabalené. Už som vyprážala hlivu, ale vtedy som jednotlivé uška vyprážala po jednom. Zaprášila som ich múkou tak, aby sa dostala aj pod jednotlivé ušká.
  3. Zo smotany, vajec, múky a soli som pripravila cestíčko - redšie ako obvykle, to preto, aby sa dostalo aj pod jednotlivé ušká v trse.
  4. Maslo s olejom som rozohriala. Trs som namočila do cestíčka a nechala odtiecť prebytočné cestíčko a vložila do tuku. Vyprážala som ich spočiatku pod pokrievkou, aby sa prepiekli a nezostali surové.
  5. Potom som odkryla, obrátila trs a dopiekla.
  6. Vypražené som vyložila na tanier s kuchynským papierom, aby odkvapkal prebytočný tuk.
  7. Podávala som s varenými zemiakmi a kapustovým šalátom z novej kapusty. Prajem vám dobrú chuť.