Vyprážaná hliva
Vyprážaný hlivový trs v smotanovom cestíčku (fotorecept)
Autor receptu: izabella929
Vyskúšala som vypražiť celý hlivový trs v cestíčku. Podarilo sa, celý trs sa prepiekol a chuťou mi pripomínal vyprážané kozáky.
4 porcie |
30 minút príprava |
25 minút tepelná úprava |
Postup
- Hlivu ustricovú som opláchla vodou a vyložila na podnos.
- Trsy som nerozobrala, nechala som ich v celosti tak ako boli zabalené. Už som vyprážala hlivu, ale vtedy som jednotlivé uška vyprážala po jednom. Zaprášila som ich múkou tak, aby sa dostala aj pod jednotlivé ušká.
- Zo smotany, vajec, múky a soli som pripravila cestíčko - redšie ako obvykle, to preto, aby sa dostalo aj pod jednotlivé ušká v trse.
- Maslo s olejom som rozohriala. Trs som namočila do cestíčka a nechala odtiecť prebytočné cestíčko a vložila do tuku. Vyprážala som ich spočiatku pod pokrievkou, aby sa prepiekli a nezostali surové.
- Potom som odkryla, obrátila trs a dopiekla.
- Vypražené som vyložila na tanier s kuchynským papierom, aby odkvapkal prebytočný tuk.
- Podávala som s varenými zemiakmi a kapustovým šalátom z novej kapusty. Prajem vám dobrú chuť.