Vyprážaný baklažán v cícerovom cestíčku

Autor receptu: 2010

Baklazan sa vypraza, griluje, obaluje , opeka vsade kde rastie od Spanielska az po Indiu. Takze vyprazany baklazan v cicerovom cesticku. V Indii je to pakora na Sicilii je podobne daco panelle v grecku melitzanokeftedes atd. toto je fuzia ziaden presny recept specifickej krajiny.

10 minút
príprava
20 minút
na 180 °C

Postup

  1. Do cicerovej muky pridame trosku kurkumi a soli a korenia pridavame vodu a za staleho miesania vydlickou vytvorime poloriedke cesticko.Neosupany umyty baklazan pokrajame na tenke platky a stedro namacame do ochuteneho cesticka.
  2. Do rozohriateho oleja (este lepsie do fritezy ) dame vyprazat do zlatista. Dame vysusit na papierove servitky. Servirovali sme so sojovou omackou zmiesanou s cinskym octom. PS: ked je uplne cerstvy mlady baklazan nie je horky , ked sa neda zistit jeho povod treba ho namocit do osolenej vody min. 30 minut. a vysusit.