Plnené zemiaky

Vyprážané zemiaky plnené bryndzou a slaninou (videorecept)

Autor receptu: sons

Vyskúšajte tento recept a doprajte si jedinečnú kombináciu výrazných chutí bryndze a brusníc.

Suroviny

Postup

  1. Nové zemiaky uvaríme v šupke v osolenej vode. Uvarené zemiaky narežeme a malou lyžičkou vydlabeme.
  2. Pokrájanú slaninu opražíme, necháme vychladnúť a zmiešame s bryndzou a vydlabanou dužinou zo zemiakov. Zmesou naplníme zemiaky, ktoré potom obalíme v trojobale (hladká múka, rozšľahané osolené vajcia, strúhanka) a vypražíme na masti.
  3. Brusnicový džem s trochou cukru zohrejeme na panvici. Keď džem začne vrieť, pridáme trochu masla. Necháme vychladnúť.
  4. Vypražené naplnené zemiaky ozdobíme strúhaným oštiepkom a podávame s brusnicovou omáčkou.