Vyprážané zavárané uhorky
Vyprážané zavárané uhorky s jogurtovo-kôprovým dipom (fotorecept)
Autor receptu: izabella929
Jednoduchá, lacná a veľmi chutná pochúťka na posedenie s priateľmi pri víne a pive. Dnes som ju pripravila aj vo forme
jednoduchého obeda s dipom.* Jednoduchosť a šetrnosť tak vlastná Švábom žijúcim na maďarskom území.
3 porcie |
20 minút príprava |
10 minút tepelná úprava |
Postup
- Zavárané uhorky v sladkokyslom náleve som otvorila. Z minulého roku mám zásobu nakúpenú v Maďarsku. Aj slovenské sú výborné, zvlášť keď sú domáce.
- Vybrala som do misky a nechala odkvapkať.
- Uhorky som nakrájala na tenké pláty pozdĺžne, ale môžte ich pokojne nakrájať aj na kolieska. Kuchynským papierom som ich osušila.
- Pripravila som si do misiek suroviny na obaľovanie. Múku, rozšľahané vajcia a domácu strúhanku.
- Naraz dám do misky viac plátkov a dobre ich obalím v múke.
- Potom ich po jednom ukladám do vajec.
- A rovno do strúhanky.
- Obalené uhorky ukladám na kuchynský papier.
- Olej spolu s maslom nechám rozohriať na panvici.
- Vkladám obalené uhorky do tuku a veľmi krátko vyprážam, lebo len obal sa musí opiecť do orieškova. Hotové vypražené vyložím na kuchynský papier a nechám odkvapkať prebytočný tuk. Pri tomto vyprážaní sa vám bude tvoriť pena z masla, treba ju utrieť. Vyskúšala som vyprážať na oleji, masti, ale táto kombinácia mi najlepšie chutí.
- Takto podávam ja pri popíjaní vínka. Dip som pripravila zmiešaním jogurtu, smotany a tatárskej omáčky s pridaním zaváraného kôpru a jarnej cibuľky. Môžte pridať aj cesnak a rôzne bylinky, ktoré máte radi.
- Teraz som pripravila z vyprážaných uhoriek obed so zemiakmi a s dipom. Prajem vám dobrú chuť.
- Takto sme ich dostali ako pochúťku k vínu v jednej maďarskej vinárni.