Vyprážané zavárané uhorky

Vyprážané zavárané uhorky s jogurtovo-kôprovým dipom (fotorecept)

Autor receptu: izabella929

Jednoduchá, lacná a veľmi chutná pochúťka na posedenie s priateľmi pri víne a pive. Dnes som ju pripravila aj vo forme jednoduchého obeda s dipom.* Jednoduchosť a šetrnosť tak vlastná Švábom žijúcim na maďarskom území.

3
porcie
20 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Zavárané uhorky v sladkokyslom náleve som otvorila. Z minulého roku mám zásobu nakúpenú v Maďarsku. Aj slovenské sú výborné, zvlášť keď sú domáce.
  2. Vybrala som do misky a nechala odkvapkať.
  3. Uhorky som nakrájala na tenké pláty pozdĺžne, ale môžte ich pokojne nakrájať aj na kolieska. Kuchynským papierom som ich osušila.
  4. Pripravila som si do misiek suroviny na obaľovanie. Múku, rozšľahané vajcia a domácu strúhanku.
  5. Naraz dám do misky viac plátkov a dobre ich obalím v múke.
  6. Potom ich po jednom ukladám do vajec.
  7. A rovno do strúhanky.
  8. Obalené uhorky ukladám na kuchynský papier.
  9. Olej spolu s maslom nechám rozohriať na panvici.
  10. Vkladám obalené uhorky do tuku a veľmi krátko vyprážam, lebo len obal sa musí opiecť do orieškova. Hotové vypražené vyložím na kuchynský papier a nechám odkvapkať prebytočný tuk. Pri tomto vyprážaní sa vám bude tvoriť pena z masla, treba ju utrieť. Vyskúšala som vyprážať na oleji, masti, ale táto kombinácia mi najlepšie chutí.
  11. Takto podávam ja pri popíjaní vínka. Dip som pripravila zmiešaním jogurtu, smotany a tatárskej omáčky s pridaním zaváraného kôpru a jarnej cibuľky. Môžte pridať aj cesnak a rôzne bylinky, ktoré máte radi.
  12. Teraz som pripravila z vyprážaných uhoriek obed so zemiakmi a s dipom. Prajem vám dobrú chuť.
  13. Takto sme ich dostali ako pochúťku k vínu v jednej maďarskej vinárni.