Tvarohové halušky
Vyprážané tvarohové halušky s ovocím a so smotanou
Autor receptu: redakcia
Postup- Najprv pripravíme omáčku z kyslej
smotany. Smotanu ochutíme medom,
semienkami z vanilkového struku
a strúhanou citrónovou kôrou.
- Na halušky zmiešame tvaroh, múku,
vajcia, mlieko a prášok do pečiva na
hladké cesto. Do panvice nalejeme olej
a zahrejeme ho na teplotu asi 160 °C.
Lyžičkou naberáme kôpky cesta a vkladáme
ich do oleja. Halušky sa musia
smažiť pomaly, aby sa prepiekli aj
zvnútra. Ich povrch má mať svetlohnedú
farbu.
- Vypražené halušky necháme stiecť
z oleja na papierovej utierke a potom
ich obalíme v cukre zmiešanom s mletou škoricou.
Podávame so smotanovou omáčkou
a sezónnym ovocím.
|