Tvarohové halušky

Vyprážané tvarohové halušky s ovocím a so smotanou

Autor receptu: redakcia

4
porcie
30 minút
príprava

Suroviny

Postup

  1. Najprv pripravíme omáčku z kyslej smotany. Smotanu ochutíme medom, semienkami z vanilkového struku a strúhanou citrónovou kôrou.
  2. Na halušky zmiešame tvaroh, múku, vajcia, mlieko a prášok do pečiva na hladké cesto. Do panvice nalejeme olej a zahrejeme ho na teplotu asi 160 °C. Lyžičkou naberáme kôpky cesta a vkladáme ich do oleja. Halušky sa musia smažiť pomaly, aby sa prepiekli aj zvnútra. Ich povrch má mať svetlohnedú farbu.
  3. Vypražené halušky necháme stiecť z oleja na papierovej utierke a potom ich obalíme v cukre zmiešanom s mletou škoricou. Podávame so smotanovou omáčkou a sezónnym ovocím.