Vypražané tortilly plnené Lučinou a jablkami fotorecept

zuzanka1367 - fotkazuzanka1367, 18. januára 2015

Neviem či recept, alebo len taká nedeľná inšpirácia, každopádne nám chutilo. Ak sa rozhodnete tortilly kúpiť a nerobiť doma, tak máte tento dezert hotový Zobraziť celý popisNeviem či recept, alebo len taká nedeľná inšpirácia, každopádne nám chutilo. Ak sa rozhodnete tortilly kúpiť a nerobiť doma, tak máte tento dezert hotový skutočne za chvíľu. No posúďte sami...inšpirácia: bsugarmama.com

8ks
porcií
15 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Suroviny

Tortilly:
350 g
60 g (alebo masť)
1/4 lyžičky
1/2 lyžičky
25 - 30 cl
Plnka z Lučiny:
100 g
2-3 lyžice
2-3 lyžice
z 1/2 citróna
Plnka jablková:
2 ks
2 ks
z 1/2 citróna
Poleva:
150 g
2 lyžice
na vyprážanie (alebo olej)




Postup

  1. 1

    Z múky, masla, soli, PDP a horúcej vody si zamiesime vláčne cesto na tortilly.

    Vypražané tortilly plnené Lučinou a jablkami (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Cesto rozdelíme na 8 častí, spravíme z neho guličky, ktoré roztlačíme na tenkú placku s priemerom asi 20 cm.

    Vypražané tortilly plnené Lučinou a jablkami (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Pokiaľ pracujeme s cestom necháme si rozpáliť panvicu. Je dobre nechať ju riadne rozohriať, tortilly sa pečú krátko a na suchej panvici. Bude im postačovať niečo okolo minúty, keď je správna teplota, tak sa pekne nadujú. Po upečení ich odkladáme do hrnca a zakryjeme pokrievkou, aby nevyschli.

    Vypražané tortilly plnené Lučinou a jablkami (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Príprava plniek si nevyžaduje skoro žiaden komentár. Zmiešame Lučinu, jogurt, cukor a kôru z citrónu. Tak tiež si ošúpeme jablká, nakrájame ich na menšie kúsky posypeme škoricovým cukrom a pokvapkáme citrónovou šťavou, dáme na menšie panvicu a krátko podusíme, aby sa odparila voda.

    Vypražané tortilly plnené Lučinou a jablkami (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Totrilly naplníme, štyri Lučinou a štyri jablkami. Poskladáme ako obálku a prepichneme špáradlom, aby sa pri vyprážaní neotvárali...

    Vypražané tortilly plnené Lučinou a jablkami (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Na menšej panvici si zohrejeme prepustené maslo, alebo olej, podľa toho na čo ste zvyknutý a vyprážame tortilly do zlatista. Vyberieme ich na papierovú utierku, trochu osušíme a obalíme v škoricovom cukre.

    Vypražané tortilly plnené Lučinou a jablkami (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Mrazené ovocie zohrejeme na panvici, necháme odpariť prebytočnú vodu a prisladíme medom. Na tanieri prelejeme tortilly karamelovou polevou, pridáme horúce ovocie a pochutnáme si...

    Vypražané tortilly plnené Lučinou a jablkami (fotorecept) - obrázok 7

Diskusia k receptu

katka78
Príjemná inšpirácia! Najbližšie keď si budem robiť doma tortily ako prílohu k nejakému jedlu, zo dve odložím bokom a skúsim spraviť podobne.
havino
ja sa hlásim o jablkovú, môže byť? či zas si mám len sama spraviť, ako vždy, tak teda uložím a ked príde ozaj riadna mlsná, alebo budem robiť tortily, už plánujem mesiac asi, tak dve budú podľa teba. Úvodná fotka je riadne dráždivá na chuť, krásna.
zuzanka1367
@alenka45 ani to nebolo také strašné, keď kúpiš hotové tortilly, tak to bude rýchlovka :) @afataga dobre sa to vyvíja, ty si chcela lučinovu a @havino jablkovú a máme to, tá omáčka bude pre mňa :) @katka78 nechaj si viac ako dve, ja už teraz ľutujem, že ich bolo iba 8 , @izabellka929 vďaka, veru boli chutné @havino veď som sa snažila pri fotení, aby som prebudila Pavlov reflex :) už som Vám s @afatagou rozdelila nádielku, škoda, že len virtuálne...
1x havino
havino
vieš ako to chodí, podáš palec a berie sa celá ruka, tak ked si nám ponúkla, ja si prosím aj z toho ovocia, to by si mala moc sama pre seba, @afagate k lučinovej netreba :-) ved totok, že tebe sa všetky fotky tak daria, aby spúšťali čo spúšťaju, ale som najedená, tak som len málinko prehltla :-)
eviana
Ale že toto vyzerá že naozaj nesmierne lákavo a inšpirujúco... skvelé, tlieskam a dávam 5* :)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia