Vyprážaný kel
Vyprážaný kel

Vyprážané „ružičky“ s cesnakovým tvarohom

Martin Labanc
majiteľ a šéfkuchár Poľnej kuchyne, 12. septembra 2017
Vyprážané „ružičky“ s cesnakovým tvarohom
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
60 minút
príprava

Suroviny

10 ks
 podľa potreby
2 ks
 podľa potreby
 na vyprážanie
Cesnakový tvaroh:
1 bal.
3 strúčiky
Bylinkový olej:




Postup

  1. 1

    Neolúpané strúčiky cesnaku dáme na plech s papierom na pečenie a pečieme asi 15 minút v rúre vyhriatej na 150 °C. Upečený cesnak vytlačíme do tvarohu, pridáme štipku soli a rozmixujeme.

  2. 2

    Očistený ružičkový kel povaríme 10 minút v osolenej vode. Po vychladnutí a osušení ho postupne obalíme v hladkej múke, v rozšľahanom vajci a nakoniec v panko strúhanke. Obalený kel vypražíme v oleji.

  3. 3

    Nasekaný kôpor a pažítku dáme do olivového oleja a rozmixujeme. Vypražené ružičky podávame s cesnakovým tvarohom a pokvapkáme bylinkami ochuteným olejom.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia