Vyprážané krídelká plnené pečienkou (fotorecept)
Autor receptu: tinca
Malé, ale chutné vybočenie z klasiky.
3 porcie |
20 minút príprava |
30 minút tepelná úprava |
Postup
- Pripravíme si všetky suroviny,krídelká a pečienku umyjeme.
- Palcom opatrne oddelíme kožu od mäsa a nakrájame si pečienky na kúsky, aby sa nám zmestili pod kožu.
- Krídelká naplníme pečienkou,kožu dobre dole stiahneme, aby nám pečienka nevypadla.
- Nasolíme a obalíme v trojobale.
- Potom ich vypražíme na oleji, tí čo chcú mať dietnejšie tak ich môžu pokropiť olejom a upiecť v rúre (podľa receptu,ktorý som pridala Vyprážené kura bez vyprážania).
- Ak nám zostala pečienka,tak ju obalíme v hladkej múke a plátky orestujeme na oleji, alebo tiež obalíme v trojobale a podávame s krídelkami.
- Môžeme servírovať, ja som ich podávala s hrozienkovou ryžou.
RADA NAVYŠE-nemusia to byť len krídelká, môžeme takto upraviť aj stehná, len v tom prípade treba viac pečienky. Je to naozajstná pochúťka.
- No a za dobrým obedom aj koláčik ku kávičke, ktorý priniesla susedka lebo má dvoch Stanislavov, takže som mala koláče bez práce.