Vyprážané krídelká plnené pečienkou (fotorecept)

Autor receptu: tinca

Malé, ale chutné vybočenie z klasiky.

3
porcie
20 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Pripravíme si všetky suroviny,krídelká a pečienku umyjeme.
  2. Palcom opatrne oddelíme kožu od mäsa a nakrájame si pečienky na kúsky, aby sa nám zmestili pod kožu.
  3. Krídelká naplníme pečienkou,kožu dobre dole stiahneme, aby nám pečienka nevypadla.
  4. Nasolíme a obalíme v trojobale.
  5. Potom ich vypražíme na oleji, tí čo chcú mať dietnejšie tak ich môžu pokropiť olejom a upiecť v rúre (podľa receptu,ktorý som pridala Vyprážené kura bez vyprážania).
  6. Ak nám zostala pečienka,tak ju obalíme v hladkej múke a plátky orestujeme na oleji, alebo tiež obalíme v trojobale a podávame s krídelkami.
  7. Môžeme servírovať, ja som ich podávala s hrozienkovou ryžou. RADA NAVYŠE-nemusia to byť len krídelká, môžeme takto upraviť aj stehná, len v tom prípade treba viac pečienky. Je to naozajstná pochúťka.
  8. No a za dobrým obedom aj koláčik ku kávičke, ktorý priniesla susedka lebo má dvoch Stanislavov, takže som mala koláče bez práce.