Vyprážané papričky

Vyprážané jalapeňo papričky plnené feta syrom s guacamole a nakladanou uhorkou

Autor receptu: redakcia

5
porcií
40 minút
príprava

Postup

  1. Papričky umyjeme, odrežeme stopky, vnútro vyberieme a naplníme zmesou roztlačenej fety s mascarpone a korením. Takto pripravené papričky obalíme v trojobale (múka, rozšľahané vajcia a strúhanka) – každú papričku obalíme dvakrát. Fritujeme v oleji na 165 stupňoch asi 10 až 12 minút.
  2. Guacamole: Avokáda vykôstkujeme, ošúpeme a dužinu dáme do misky. Vidličkou avokádo roztlačíme na kašu. Do nej pridáme paradajky nakrájané na kocky a zbavené semienok a prebytočnej šťavy, nadrobno nakrájanú červenú cibuľu, čili papričku a nasekanú koriandrovú vňať. Potom pridáme citrónovú šťavu, soľ a korenie a dobre premiešame. Môžeme dochutiť nastrúhanou limetkovou kôrou a olivovým olejom.
  3. Nakladaná uhorka: Uhorku nastrúhame na tenké plátky. Tie vložíme do vákuovacieho vrecka spolu s cukrom, so soľou, s octom a petržlenovým olejom a necháme odstáť.
  4. Petržlenový olej: Petržlenovú vňať očistíme od stoniek tak, aby zostali iba listy, ktoré sparíme vo vriacej vode. Vyberieme, necháme vychladnúť a osušíme. Pridáme olivový olej a mixujeme dovtedy, kým sa olej nesfarbí dozelena. Potom zmes precedíme cez gázu alebo utierku.