Vyprážané jablká v palacinkovom ceste (fotorecept)
Autor receptu: dvorka
Včera som videla na internete postup tohto receptu a neodolala som. Už ako dieťa som počula názov jablká v župane. Moja kamarátka ich mávala doma často, ale ani raz som nebola u nej v čase, keď jej ich mamka robila.
Postup
- Vajíčko som vymiešala so škoricou a lyžicou múky. Potom som pridala druhú lyžicu múky, trochu mlieka a vymiešala som cesto. Musí byť o niečo hustejšie ako na palacinky. Spolu s mliekom sa môže pridať aj lyžica rumu.
- Z umytých jabĺk som vybrala jadrovník, nakrájala na plátky asi 3/4 cm.
- Olej v rajničke som si dala rozohriať na najnižšej teplote. Nastrúhala som si na tomto pomocníkovi orechy vlašské aj lieskovce, zmiešala som ich s vanilkovým práškovým cukrom.
- Do horúceho oleja som vložila plátok jablka namočený v cestíčku a odkvapkaný. Nechala som aby chytil zlatú farbu, otočila som a dopražila.
- Rovno z panvičky som vložila do misky s orechovým cukrom.
- Až potom som položila na papierovú utierku. Viem že ostal nejaký ten tuk na jablkách, ale o tom to je. Aby sa prilepili orechy.