Ryba v cestíčku

Vyprážané hoki v kukuricovom cestíčku s domácou tatárkou (fotorecept)

Autor receptu: izabella929

Dnešný Veľkopiatkový deň máme na stole rybku.

6
porcií
170 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Najprv som si ráno pripravila rybky, opláchla som ich pod tečúcou vodou a nechala odkvapkať. Zaliala som ich mliekom a nechala postáť v ňom 3 hodiny. Zatiaľ som si pripravila cestíčko. Vajcia so soľou a korením som vymiešala pridávala som postupne mlieko, potom múku. Napokon som pridala aj smotanu, prášok do pečiva a kukuricu.
  2. Ryby som vybrala z mlieka a vyžmýkala, osolila som ich a obalila v hladkej múke a uložila na seba. Pripravila som si olej a nechala som ho rozohriať. Rybu som namočila v cestíčku a vložila do horúceho oleja. Plameň som stlmila a nechala pomaly piecť.
  3. Vyprážené ryby som ukladala na kuchynský papier.
  4. Podávala som so s varenými zemiakmi. Takéto zemiaky nezvyknem mastiť, len tak ich polejem domácou tatárkou. Prajem vám dobrú chuť.