Vyprážané bravčové karé s ovocnou omáčkou (fotorecept)
Autor receptu: zuzickaaa1
Toto veľmi chutné jedlo som raz ochutnala v reštaurácii. Tak som si ho zamilovala, že som ho musela uvariť doma pre môjho priateľa:)
6 porcií |
15 minút príprava |
30 minút na 180 °C |
Postup
- Zemiaky dáme uvariť v šupke. Necháme vychladnúť a ošúpeme ich.
- Zemiaky najskôr pretlačíme, pridáme maslo, soľ, vegetu a rozšlaháme na hladkú kašu.
- Na foliu na pečenie poukladáme formičky a naplníme ich kašou. Necháme zapekať cca 25min. pri teplote 180°C.
- Počas zapekania neotvárame trúbu, aby nám kaša nespľasla.
- Medzi tým si vyklepeme bravčové karé a obalíme v trojobale.
- Klasicky vyprážame na oleji.
- Rezne opražíme do zlatista.
- Nakoniec si urobíme omáčku. Najskôr necháme prevariť vodu. Množstvo vody dáme podľa vlastného odhadu, podľa toho, koľko chceme mať omáčky. Ja som dala 1/2dcl. Keď sa voda prevarí, odstavíme od sporáku a pridáme džem. Dobre ho vo vode rozmiešame a necháme prejsť varom. Nakoniec opäť odstavíme od sporáku a zahustíme solamylom. Taktiež podľa vlastnej chuti, či chcete mať omáčku redšiu alebo hustejšiu. Ja som dala solamylu viac, aby bola omáčka hustejšia. Nakoniec som pridala na ozdobu čučoriedky. Dobrú chuť:)