Vyprážané bravčové karé s ovocnou omáčkou (fotorecept)

Autor receptu: zuzickaaa1

Toto veľmi chutné jedlo som raz ochutnala v reštaurácii. Tak som si ho zamilovala, že som ho musela uvariť doma pre môjho priateľa:)

6
porcií
15 minút
príprava
30 minút
na 180 °C

Postup

  1. Zemiaky dáme uvariť v šupke. Necháme vychladnúť a ošúpeme ich.
  2. Zemiaky najskôr pretlačíme, pridáme maslo, soľ, vegetu a rozšlaháme na hladkú kašu.
  3. Na foliu na pečenie poukladáme formičky a naplníme ich kašou. Necháme zapekať cca 25min. pri teplote 180°C.
  4. Počas zapekania neotvárame trúbu, aby nám kaša nespľasla.
  5. Medzi tým si vyklepeme bravčové karé a obalíme v trojobale.
  6. Klasicky vyprážame na oleji.
  7. Rezne opražíme do zlatista.
  8. Nakoniec si urobíme omáčku. Najskôr necháme prevariť vodu. Množstvo vody dáme podľa vlastného odhadu, podľa toho, koľko chceme mať omáčky. Ja som dala 1/2dcl. Keď sa voda prevarí, odstavíme od sporáku a pridáme džem. Dobre ho vo vode rozmiešame a necháme prejsť varom. Nakoniec opäť odstavíme od sporáku a zahustíme solamylom. Taktiež podľa vlastnej chuti, či chcete mať omáčku redšiu alebo hustejšiu. Ja som dala solamylu viac, aby bola omáčka hustejšia. Nakoniec som pridala na ozdobu čučoriedky. Dobrú chuť:)