Bravčové rezne
Vyprážaná bravčová krkovička trošku inak (fotorecept)
Autor receptu: izabella929
Dnešný nedeľný obed.
8 porcií |
60 minút príprava |
40 minút tepelná úprava |
Postup
- Dostala som čerstvú dodávku domáceho bravčového mäsa. Takže treba vyskúšať chuť. Domáce je domáce. Dnes som vyprážala bravčovú krkovičku. Najprv som ju opláchla vodou, osušila papierovou utierkou.
- Nakrájala som z nej rezne. Nikdy nekrájam veľmi tenké, skôr trošku hrubšie, lebo sa budú vyklepávať ešte.
- Vyklepala som ich.
- Cibuľu som nastrúhala na strúhadle na mrkvu.
- Každý rezeň som najprv osolila a natrela cibuľou a cesnakom, použijem len trošku cesnaku, pretože nemá byť dominantný.
- Na cibuľu som posypala mleté čierne korenie a veľmi minimálne množstvo vegety.
- Rezne som ukladala na plytký tanier a tak na seba, aby sa prekrývali čo najviac.
- Napokon som ich zakryla takým istým tanierom a nechala marinovať 1 hodinu.
- Zatiaľ som si pripravila trojobal, ktorého súčasťou nie je hladká múka, ale kukuričná múka. Strúhanku som si robila sama zo staršieho pečiva. No a tiež som si uvarila aj zemiakovú kašu.
- Po hodine som začala obaľovať mäso. Obaľovať treba tak, aby sme si neodstránili cibuľu, ktorá je nalepená na mäse.
- A všetko obalené čaká na rozpálenú masť.
- Rezne vkladám do horúcej masti a ihneď znížim plyn a vyprážam pomaly pod pokrievkou.
- Potom rezne obrátim a opäť ich zakryjem.
- Vykladám ich na papierovú utierku.
- Všetky vypražené. Sú z vonku chrumkavé a vo vnútri krehké a šťavnaté.
- Prajem vám dobrú chuť.