Bravčové rezne

Vyprážaná bravčová krkovička trošku inak (fotorecept)

Autor receptu: izabella929

Dnešný nedeľný obed.

8
porcií
60 minút
príprava
40 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Dostala som čerstvú dodávku domáceho bravčového mäsa. Takže treba vyskúšať chuť. Domáce je domáce. Dnes som vyprážala bravčovú krkovičku. Najprv som ju opláchla vodou, osušila papierovou utierkou.
  2. Nakrájala som z nej rezne. Nikdy nekrájam veľmi tenké, skôr trošku hrubšie, lebo sa budú vyklepávať ešte.
  3. Vyklepala som ich.
  4. Cibuľu som nastrúhala na strúhadle na mrkvu.
  5. Každý rezeň som najprv osolila a natrela cibuľou a cesnakom, použijem len trošku cesnaku, pretože nemá byť dominantný.
  6. Na cibuľu som posypala mleté čierne korenie a veľmi minimálne množstvo vegety.
  7. Rezne som ukladala na plytký tanier a tak na seba, aby sa prekrývali čo najviac.
  8. Napokon som ich zakryla takým istým tanierom a nechala marinovať 1 hodinu.
  9. Zatiaľ som si pripravila trojobal, ktorého súčasťou nie je hladká múka, ale kukuričná múka. Strúhanku som si robila sama zo staršieho pečiva. No a tiež som si uvarila aj zemiakovú kašu.
  10. Po hodine som začala obaľovať mäso. Obaľovať treba tak, aby sme si neodstránili cibuľu, ktorá je nalepená na mäse.
  11. A všetko obalené čaká na rozpálenú masť.
  12. Rezne vkladám do horúcej masti a ihneď znížim plyn a vyprážam pomaly pod pokrievkou.
  13. Potom rezne obrátim a opäť ich zakryjem.
  14. Vykladám ich na papierovú utierku.
  15. Všetky vypražené. Sú z vonku chrumkavé a vo vnútri krehké a šťavnaté.
  16. Prajem vám dobrú chuť.