Vynikajúca roláda s krémom z lesného ovocia a bielej čokolády

tallivera - fotkatallivera, 31. marca 2018
Vynikajúca roláda s krémom z lesného ovocia a bielej čokolády
Foto: tallivera

Túto roládu si okamžite zamiloval môj malý maškrtník. Krém vznikol náhodou, skúšala som niečo nové a podarilo sa, syn sa jej nevie dopapať, a Zobraziť celý popisTúto roládu si okamžite zamiloval môj malý maškrtník. Krém vznikol náhodou, skúšala som niečo nové a podarilo sa, syn sa jej nevie dopapať, a tak pre istotu robím dve :-)

8
porcií
1hod minút
príprava
20 minút
na 170 °C

Suroviny

6 ks
6 PL
6 PL
4 PL
1,5 ČL
1 ks
150 g
1 hrsť (mrazené)
Poleva:
trošku
50 g
50 g
Na potretie cesta pod krém:




Postup

  1. 1

    Spravíme si najprv krém. Nad horúcou parou v miske nechavame rozpustiť čokoládu s ovocím, až kým ovocie nie je úplne mäkké a čokoláda úplne roztopená, poriadne zamiešame...( vznikne nám akoby kaša). Necháme vychladnúť a pridavame po lyžiciach mascarpone a poriadne rozmixujeme. Krém dame stuhnúť na hodinku do chladničky. PS: ja používam mrazené ovocie z Lidla, je super a cenovo dostupné , aj čokolady mám z Lidla značky fin carré : mliečnu, bielu aj horkú sú lacné a chutia úžasne.

  2. 2

    Cesto: Oddelila som žĺtky od bielkov, k bielkom v šľahacej mise som pridala 6 PL práškového cukru. Bielky s cukrom som vyšľahala do tuhého snehu. Potom som všľahala do snehu postupne všetky žĺtky, len krátko, čím mi vznikla ľahučká pena, do ktorej som po lyžiciach všľahala ešte olej. Do tejto peny som pridala prášok do pečiva. Múku dávam postupne po 1 PL a zakaždým vždy ešte krátko prešľaham, čím sa múka rovnomerne zapracuje do cesta. Ak by sa pridala múka po väčších častiach alebo naraz, klesla by na dno a cesto nebude nadýchané. Vzniklo ľahučké cesto ako pena, ktoré som naliala na pripravený plech (okraje plechu potrieť olejom a dať naň papier na pečenie, ten sa prichyti po krajoch) a cesto rovnomerne rozotrieť po celom plechu. Piekla som vo vopred vyhriatej elektrickej trúbe na funkcii horný a dolný ohrev pri teplote 170 stupňov C asi 15 minút, po skúške špáradlom , som cesto vybrala z trúby.

  3. 3

    Na vlhkú utierku som položila cesto aj s papierom. Cesto aj s papierom treba zrolovať a následne rolku zrolujeme do vlhkej utierky a necháme vychladnúť, aby cesto nepopraskalo. Po vychladnutí cesto rozbalíme a odlepíme ho od papiera. Potrieme cesto jahodovym džemom rovnomerne a nie nahrubo a potom plnkou. Potom cesto zrolujeme aj s plnkou a jemne a rovnomerne na cesto zatláčame, aby sa spojil krém s cestom a dáme do chladničky, kým si spravíme polevu. Typ: Ak krém riadne nestuhol alebo ak nechcete alebo nevydržíte čakať, kým krém stuhne, pridajte do krému stužovač šľahačky dva kusy :-)

  4. 4

    Poleva: Rozpustime si čokoládu v miske s troškou oleja nad parou do tekutej podoby a polievame a rozotierame po roláde. Znova dáme stuhnúť na hodinu do chladničky.

    Vynikajúca roláda s krémom z lesného ovocia a bielej čokolády  - obrázok 4
  5. 5

    Aj takto si ju môžme ozdobiť :-)

    Vynikajúca roláda s krémom z lesného ovocia a bielej čokolády  - obrázok 5

Diskusia k receptu

tallivera
Ďakujem dievčatá, dnes som ju robila znova , tentokrát som vrch pofrkala aj bielou čokoládou a už z nej pomaličky nieje :-)


1x haji




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia