3 porcie |
60 minút príprava |
20 minút na 180 °C |
Postup- Zmiešame teplé mlieko, rozdrobené droždie a cukor a necháme na linke 10 minút postáť, kým vzíde kvások.
- Medzitým si do misky dáme ostatné ingrediencie a keď kvások bude hotový, tak všetko spolu vymiesime buď ručne alebo robotom. Vymiesené cesto má byť kompaktné a nelepivé. Necháme ho kysnúť kým nezdvojnásobí svoj objem. Ak máme viac času, tak cesto poprekladáme.
- Po vykysnutí cesto dáme na pracovnú dosku, rozdelíme na 9 častí po 100 g (mne vyšla posledná trochu menšia).
- Každý kúsok cesta vytvarujeme do guľky a začneme robiť pletenky. 100 g cesta rozdelíme na 3 rovnaké časti, ktoré zapletieme. Pletenky dáme na plech, prikryjeme a necháme podkysnúť, kým sa rozohreje rúra.
- Keď je rúra rozohriata, pletenky potrieme vajíčkom alebo mliekom a môžeme posypať soľou a semienkami. Pečieme na 180 stupňov asi 20 minút.
|