Výborný domáci guláš (fotorecept)

Autor receptu: kucharronald

Robili sme utorok :) Chutil výborne :) Najlepšie je, keď spravíte v kotlíku vonku :)

20-25
porcií
240 minút
príprava
180 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. 1-3 dni pred varením gulášu si pripravíme pácované mäso. Pác pripravíme nasledovne: mäso nakrájame na rovnaké kocky. Umyjeme. Pridáme všetky suroviny, okrem piva, a dobre zmiešame. Keď sme dobre zmiešali, dolejeme misku pivom. Misku zakryjeme a necháme 1-3 dni zatvorenú v chladničke.
  2. Guláš urobíme nasledovne: cibulu nakrájame na drobné kúsky. Opražíme na oleji. Pridáme červenú papriku. Pomiešame. Pridáme zapácované mäso aj so šťavou. Rýchlo nalejeme vodu. CCA toľko vody, koľko sme mali mäsa. Myslím tak, keď sme mali 1 misku mäsa, tak napustíme 2x misku vodou a nalejeme na mäso. Pridáme nakrájanú čerstvú papriku, telací fond, bobkový list, mleté č. korenie, vegetu, horčicu, gulášové korenie, šampiňóny a červené víno. Dobre všetko zmiešame a necháme vrieť.
  3. CCA o 3 hod pridáme nakrájané zemiaky, majorán a dochutíme soľou. Dovtedy varíme, kým nebudú zemiaky mäkké.