Výborný cviklový šalát fotorecept

alicina - fotkaalicina, 31. januára 2012
Výborný cviklový šalát (fotorecept)
Foto: alicina

Ja viem, že tých cviklových šalátov je tu kopa, ale predsa si myslím, že tento je tak trochu výnimočný. Je spojením superzdravých ingrediencií, chutí Zobraziť celý popisJa viem, že tých cviklových šalátov je tu kopa, ale predsa si myslím, že tento je tak trochu výnimočný. Je spojením superzdravých ingrediencií, chutí a vôní. Cvikla chráni naše srdce a cievy, olivový olej znižuje hladinu cholesterolu, korenie podporuje metabolizmus, zázvor stimuluje imunitný systém, stonkový zeler obsahuje vlákninu, kyselinu listovú, vitamín K a C, draslík, mangán a horčík... :-) Čo viac si človek môže priať.

15 minút
príprava

Suroviny

500 g varená
2 ks
2 ks
10 ks
1 cm čerstvý
1 ks
2-3 PL
3 PL
1-2 PL




Postup

  1. 1

    Prichystáme si všetky potrebné suroviny.

    Výborný cviklový šalát (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Mrkvu očistíme a nastrúhame na jemnom strúhadle.

    Výborný cviklový šalát (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Na cviklu použijeme hrubšiu stranu strúhadla a nastrúhame nahrubšie.

    Výborný cviklový šalát (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Celer pokrájame nadrobno.

    Výborný cviklový šalát (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Pridáme olivový olej, nasekaný zázvor....

    Výborný cviklový šalát (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    ... a nadrobno nakrájané uhorky. :-)

    Výborný cviklový šalát (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Všetko dobre premiešame, pridáme jogurt a dochutíme balzamikom, sójovou omáčkou a podľa chuti prisolíme a okoreníme. Dáme schladiť do chladničky. Najlepšie chutí totiž až na druhý deň. :-) Navyše má tento šalátik mnoho obmien. Namiesto zázvoru môžeme dať strúčik cesnaku a lyžicu chrenu alebo pridať kozí syr či natvrdo uvarené vajíčko. Ja som podávala ako ľahkú večeru s hovädzím vareným, uhorkou a strúhaným syrom. :-) DOBRÚ CHUŤ!

Diskusia k receptu

jerica
v šalátiku samé zdravé suroviny, páči sa mi receptík:-)
tykadielko
no nádherný recept, obsahuje naozaj veľa vitamínov a minerálov....ešte som to neskúšala so zázvorom - tak skúsim :)))))
radulienka
Veru tej cvikle sa môže človek ujesť, vždy niečo nové a hlevne zdravé...
jamaja
Nepostrehla som, či cvikla má byť surová alebo uvarená???
jarkulienka
Mňam, narobila si mi chúťky. A skús spraviť tak, že 1/3 surová a 2/3 uvarená, ja to robím takto. Ale nerobila som so zázvorom, ani stopkatým zelerom, spravím. Vďaka za receptík.
orchidea
Akurát som robila len taký jednoduchý cviklový šalát s cibuľkou a sladko-kyslou zálievkou, hodí sa mi tvoj recept lebo už mám zase kúpenú cviklu a rozmýšľam čo z nej. Ďakujem.
bianka2013
mmm, prave som ho dorobila a este ked sa "prezerie" a postoji do druheho dna, ako pisete ze potom je najlepsi, tak super....ak nepadne za obet hned naveceru ;-) vynikajuci, vdaka za tip, milujem salaty s cviklou...




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia