Výborné piškótové cesto

iplusr - bez fotkyiplusr, 25. decembra 2009

Piškótové cesto sa dá použiť na prípravu zákuskov. Keď sa pred pečením pridá do cesta ovocie, je z neho skvelá bublanina. Dajú sa z Zobraziť celý popisPiškótové cesto sa dá použiť na prípravu zákuskov. Keď sa pred pečením pridá do cesta ovocie, je z neho skvelá bublanina. Dajú sa z neho robit rolády - cesto pri rolovani nepraská, len ho treba ešte za tepla zrolovať a plniť vychladnuté.

8
porcií
30 minút
príprava

Suroviny

3 ks
2 dl
150 g
1 ks
1/3
150 g




Postup

  1. 1

    Vyšľaháme bielka a pridáme do nich 50 g cukru. Vyšľaháme žĺtky s vodou a pridáme zvyšný cukor, vanilkový cukor. Znova riadne vyšľaháme. Zmiešame s múkou a kypriacim práškom. Nakoniec vmiešame vyšľahané bielky.

  2. 2

    Pečieme pri teplote 180 stupňov asi 10 minút.

  3. 3

    Upečené piškótové cesto sa da použiť na prípravu zákuskov. Keď sa pred pečením pridá do cesta ovocie, je z neho skvelá bublanina. Dajú sa z neho robit rolády - cesto pri rolovani nepraská, len ho treba ešte za tepla zrolovať a plniť vychladnuté.

Diskusia k receptu

anci552
Toto piškótové cesto je úplne skvelé. Robíme z neho náš obľúbený koláčik, vždy keď máme navyše akékoľvek ovocie.
dzundzi
absolutne nesuhlasim, dost pochybujem o objektivite ludi co pisu komenty pod recepty! toto cesto som robila pred par dnami a dala som tam ovocie (ako bublaninu) a v zivote som nejedla horsi kolac, resp. piskotove cesto!!!bolo v KK, ale urcite ide von.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia