Výborné pečené jahňacie stehienko

palotopol - fotkapalotopol, 8. decembra 2009
4-5
porcie
20 minút
príprava
90 minút
na 170 °C

Suroviny

cca 1 kg
2 ks
10 strúčikov
20 dkg
5-6 zrniek
2-3 lístky
3-4 lyžičky




Postup

  1. 1

    Mäsko si umyjeme a odblaníme.Prešpikujeme asi piatimi strúčikmi cesnaku, a polovičným množstvom slaninky. Potom posolíme a nakoreníme korením na divinu.

  2. 2

    Vložíme do pekáča, obložíme bobkovým listom,borievkami a zvyškom slaninky,cesnaku a cibuľou,ktoré nadrobno nakrájame.Nezakryté dáme piecť spočiatku na 170 stupňov. Pár krát prevrátime, a asi po hodine zvýšime teplotu na 190, a dopečieme do chrumkavej kôrky.

  3. 3

    Po dopečení mäsko vyberieme,zo šťavy vyberieme borievky a bobkový list, a šťavu rozmixujeme,môžeme ju zjemniť trochou smotany na varenie.Podávame so zemiakovou kašou,alebo s ryžou.Výborné je tiež na tanieri na mäsko obliate šťavou pridať lyžičku brusnicového džemu,alebo kompótu.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia