Pizza
Výborné kysnuté cesto bez kysnutia na pizzové koláče (fotorecept)
Autor receptu: sonulienka
V tomto žiaľ našom čase, keď človek chodí minimum alebo v našom prípade vôbec do obchodu. Deti nám nosia nákup, musíme
vymýšľať a variť aj takéto niečo, ale verte je to výborné.
11 porcií |
20 minút príprava |
10 minút na 180-200 °C |
Postup
- Pripravíme si suroviny.
- Urobíme si kvások - vlažné mlieko, cukor a droždie zmiešame a necháme vzísť. Preosejeme múku, pridáme soľ a dobre premiešame. Keď máme kvások, pridáme k múke vlažnú vodu, rozpustené maslo, olej a kvások. Cesto dobre vypracujeme rukami tak, aby sa spojilo. Tentokrát som nerobila strojom. Tu je cesto vypracované a preložíme si ho na pracovnú dosku.
- Urobíme valček, z ktorého krájame asi 1 1/2 - 2 cm hrubé kúsky.
- Z tých si vypracujeme guľky.
- Guľky preložíme na plech a pohárom stlačíme v strede - tam potom dáme náplň akú chceme. Tieto tu sú krevetové. Pečieme na 180-200 °C dozlatista približne 10 minút.
- Syr som dala až na upečené minipizze, pekne sa rozpustil. Tu sú už upečené a posypané syrom.