Cestoviny so šunkou
Výborné cestoviny so schwarzwaldskou šunkou a s mozzarellou
Autor receptu: siuuu
Ja som si pre seba tento recept nazvala "cestoviny z čierneho lesa", podľa použitej schwarzwaldskej šunky. Je to úžasná
kombinácia chutí...* a tá vôňa. Originál recept bol so špagetami, ale my špagety nemáme až tak radi, tak používam iné tvary
cestovín.
4 porcie |
10 minút príprava |
8-10 minút tepelná úprava |
Postup
- Cestoviny (vyberte si druh podľa vlastného vkusu) uvaríme "na skus" v osolenej vode.
- Pokiaľ sa cestoviny varia, na olivovom oleji opražíme pokrájanú schwarzwaldskú šunku a vyberieme von - odporúčam rozhodne použiť presne tento druh šunky, ktorá má charakteristickú chuť aj vôňu - skúšala som to aj s inou sušenou šunkou, ale nebolo to ono.
- Na oleji zo šunky orestujeme cherry paradajky pokrájané na polovice alebo štvrtiny (podľa veľkosti). Pridáme časť mozzarelly potrhanej na malé kúsky, scedené uvarené cestoviny, pridáme opraženú šunku, natrháme zvyšok mozzarelly, premiešame a prehrejeme. Nakoniec pridáme bylinky, parmezán, korenie a hneď podávame. V prípade potreby dochutíme soľou, ale opatrne, pretože sušená šunka je tiež slaná.
- Odporúčam mozzarellu pridávať postupne, pretože keď som robila podľa originál receptu - šunka, paradajky a mozzarella sa opekali súčasne - po roztopení mozzarella všetko spojila do jednej gule, ktorú nebolo možné dobre zmiešať s cestovinami.