Cestoviny so šunkou

Výborné cestoviny so schwarzwaldskou šunkou a s mozzarellou

Autor receptu: siuuu

Ja som si pre seba tento recept nazvala "cestoviny z čierneho lesa", podľa použitej schwarzwaldskej šunky. Je to úžasná kombinácia chutí...* a tá vôňa. Originál recept bol so špagetami, ale my špagety nemáme až tak radi, tak používam iné tvary cestovín.

4
porcie
10 minút
príprava
8-10 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Cestoviny (vyberte si druh podľa vlastného vkusu) uvaríme "na skus" v osolenej vode.
  2. Pokiaľ sa cestoviny varia, na olivovom oleji opražíme pokrájanú schwarzwaldskú šunku a vyberieme von - odporúčam rozhodne použiť presne tento druh šunky, ktorá má charakteristickú chuť aj vôňu - skúšala som to aj s inou sušenou šunkou, ale nebolo to ono.
  3. Na oleji zo šunky orestujeme cherry paradajky pokrájané na polovice alebo štvrtiny (podľa veľkosti). Pridáme časť mozzarelly potrhanej na malé kúsky, scedené uvarené cestoviny, pridáme opraženú šunku, natrháme zvyšok mozzarelly, premiešame a prehrejeme. Nakoniec pridáme bylinky, parmezán, korenie a hneď podávame. V prípade potreby dochutíme soľou, ale opatrne, pretože sušená šunka je tiež slaná.
  4. Odporúčam mozzarellu pridávať postupne, pretože keď som robila podľa originál receptu - šunka, paradajky a mozzarella sa opekali súčasne - po roztopení mozzarella všetko spojila do jednej gule, ktorú nebolo možné dobre zmiešať s cestovinami.