Výborné ázijské citrónové kura s karí ryžou (fotorecept)

Autor receptu: archaa

2-4
porcie
55 minút
príprava

Postup

  1. Vyšľahané bielky, solamyl, soľ(podľa chuti) a zázvor zmiešame. Vložíme doň na kocky nakrájané kuracie prsia, dobre premiešame a odložíme na 30 minút do chladu.
  2. Po ich uplynutí vložíme mäso na rozpálený olej vo woku alebo hlbšej teflónovej panvici (nie so všetkou marinádou! Mäso len vyberajte naberačkou) a sprudka osmažíme, kým nechytí farbu (nesmie však zhnednúť).
  3. Potom ho vyberieme z panvice a odložíme niekam do tepla.
  4. Pripravíme si zatiaľ citrónovú omáčku: do tej istej panvice vylejeme kurací vývar, citrónovú šťavu, cukor, sójovú omáčku a zahustíme solamylom tak, že 2 CL rozhabarkujeme v 2 PL vody a necháme prejsť varom. Ak je omáčka ešte príliš hustá, dolievame vodu, kým nezískame optimálnu hustotu omáčky.
  5. No a už len pridáme mäso do omáčky a ešte ho v nej asi 7 minút povaríme.
  6. Kari ryžu si pripravíme tak, že v hrnci rozpálime olej, pridáme ryžu, ktorú nepremývame. (Množstvo podľa počtu osôb). Restujeme 1-2 minúty,
  7. zalejeme 1,5 násobkom vody, pridáme kari korenie, soľ, chilli, 2 klinčeky a zľahka premiešame. Varíme 12 minút na miernom ohni, potom odstavíme a necháme dojsť ešte 5 minút.
  8. Hotové kuracie mäso podávame s touto kari ryžou